Kijk hier voor de online versie.

 
https://www.weekendvandewetenschap.nl/
 

Hoe was jouw weekend?

 
 
 
 

Impressie van het Weekend

Wij kijken terug op een zeer geslaagde editie van Weekend van de Wetenschap! Dit jaar waren er met 350 deelnemende locaties een recordaantal openstellingen. Een van de hoogtepunten was de helicopter die met André Kuipers van MAAK Haarlem, via BASF Heerenveen naar Zpannend Zernike in Groningen en tot slot naar Kunstlinie Almere Flevoland vloog. Lauren was de gelukkige winnaar van de prijsvraag in Kidsweek die mee mocht de lucht in. Bekijk ook de video van Zpannend Zernike en Science Park van de Universiteit Utrecht om een indruk te krijgen van alle activiteiten. En de foto's op onze Facebook en Instagram accounts. En vergeet niet ons te volgen!

Bekijk hier waar je allemaal backstage kon.

 
 
 
 

Jouw buurt, jouw data

Het landelijke publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap is bekend! Onderzoekers van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities hebben jouw hulp nodig om in kaart te brengen hoe bekend Nederland is met hun 'slimme' leefomgeving en of jij op de hoogte bent van de persoonlijke gegevens die jij iedere dag deelt via digitale technologieën en grote datastromen.

Wil jij jouw steentje bijdragen aan de wetenschap? Speel dan hun nieuw ontwikkelde online game!

 
 
 
 
 

Bezoekersenquête

Heb jij een uitgesproken mening over Weekend van de Wetenschap en wil je die met ons delen? Dat kan! Met jouw bijdrage kunnen we volgend jaar een nog mooier programma samenstellen. Als dank ontvang je een exemplaar van Wetenschap in Beeld, Kidsweek, 7Days en/of Kijk. Vul hieronder de enquête in.

 
 
 
 
 
 

Ontdek meer met Wetenschap in Beeld

Wetenschap in Beeld is partner van Weekend van de Wetenschap. Maak nu kennis met Wetenschap in Beeld voor slechts € 10. Je ontvangt 3 nummers en de special ‘Special Gouden Greep uit de Wetenschap’ t.w.v. € 6,95 gratis thuisgestuurd!

 

 
 
 
 

Schimmel vernoemd naar Weekend van de Wetenschap

Instituut Westerdijk heeft in het kader van het project 'Wereldfaam een schimmel met je naam' een nieuw ontdekte schimmel vernoemd naar Weekend van de Wetenschap: de fusicolla septimanifiniscientiae. De nieuwe schimmel is gevonden recht onder de waakzame blik van Johanna Westerdijk, naamgever van het Westerdijk Instituut; internationaal bekend als het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute, onderdeel van de KNAW. Precies op de plek van haar bronzen standbeeld is in 2017 een grondmonster genomen waarin nu een nieuwe schimmel is ontdekt. Johanna Westerdijk was de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. We zijn uiteraard zeer trots op deze vernoeming en willen Instituut Westerdijk hiervoor heel hartelijk danken!

 
 
 
 
 

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

Contact
T: +31 (0)20 531 35 90
E: info@weekendvandewetenschap.nl
W: www.weekendvandewetenschap.nl

 
 
 

Uitschrijven