Brasserie van Baerle
Brasserie van Baerle

Het was een tijdje stil rondom Brasserie van Baerle. Maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. Integendeel, door de enorme drukte weten we soms van voren niet of we van achteren nog leven. We hebben domweg geen tijd gehad voor een nieuwsbrief. Terwijl er wel degelijk wat te melden is.

Om te beginnen is daar de eerste menukaart van Ewout en Pieter, onze nieuwe chefs. Het gaat een beetje te ver om die integraal op te nemen, maar met deze link kunt u alvast een kijkje nemen. Er staat een aantal gerechten gemerkt met een *. Daarmee kunt u tegen een vriendelijke prijs uw Bib-Gourmand menu van 2 gangen (alleen lunch), 3 of 4 gangen samenstellen. Want ook in 2022 heeft Michelin ons de Bib Gourmand-onderscheiding weer toegekend, voor het 15e achtereenvolgende jaar.

Brasserie van Baerle

Het is – al zeggen we het zelf – een mooie kaart geworden, die we zouden willen omschrijven als Nouveau Classique. Alsof De Bras zich opnieuw uitgevonden heeft. We staan dan ook te popelen om u de nieuwe gerechten te laten proeven. Het liefst 7 dagen per week, voor lunch en diner. Vooral de Terrine van gemarineerde en gerookte zalm en de Simmentaler met crème van gepofte knoflook en Parmezaan zijn een schot in de roos. Maar daar komt Willem Elsschot om de hoek kijken met zijn tekst ‘Tussen droom en daad staan wetten in de weg. En praktische bezwaren.’
Want wij hebben natuurlijk ook last van de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom zijn we voorlopig zondag en maandag dicht. Niet heel lang meer hopelijk. Zeker niet als u ons – hetzij zelf, hetzij via een gouden tip – uit deze impasse weet te helpen.

Brasserie van Baerle


Een restaurant manager (v/m), tevens teamleider van de bediening. Met bewezen organisatorische kwaliteiten in de betere horeca.

Een sommelier (v/m) om het bedieningsteam te versterken met wijnkennis en teamspirit.

Een sous-chef (v/m). Voorheen de meest begeerde functie bij Van Baerle. Helaas maar zelden vacant. Nu wel.

Ook verder in de bediening kunnen we nog assistentie (v/m) gebruiken. En dat mag van beginner tot gevorderde tot herintreder.
Meer weten over deze vacatures: stuur een e-mail naar eigenaresse Floor van Ede via floor@brasserievanbaerle.nl.

En dan nog deze attractie: voor sollicitanten die voltijds of bijna voltijds (minimaal 3 dagen) beschikbaar zijn, hebben wij per medio september een studioappartement in de aanbieding.

Verder ligt de Hof van Ede, onze tuin, er weer schitterend bij, hebben we ons niet kunnen bedwingen bij het selecteren en kopen van nieuwe wijnen en vinden we het een sport om de prijsstijgingen creatief te lijf te gaan.
Tot snel in Brasserie van Baerle!

  Facebook Share Button Tweet Button ↩︎ Stuur deze nieuwsbrief door
Klik hier als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen
Stuur een e-mail aan de Brasserie van Bearle BIB Gourmand Menu