DSO Community
Welk instrument (omgevingsplanwijziging of BOPA) past u als gemeente toe bij een functieverandering en wat wordt er ingevuld in het DSO bij vragen over participatie? Dit en meer leest u in de DSO Community. Bent u regelanalist, VTH'er, beheerder of planmaker? Doe mee en meld u vandaag nog aan!
Wees bewust van je bodem. Een ondergrondregisseur?
Bent u op zoek naar informatie over de bodempraktijk en het nieuwe vakgebied van de ondergrondregisseur in relatie tot de Omgevingswet? Op donderdag 29 februari start de dag met een webinar waarin de vraag centraal staat: wat was er eerder: De Omgevingswet of de ondergrondregisseur? Aanmelden voor het webinar kan via onze website
Leerkring Programma
Samen met verschillende gemeenten hebben de VNG en het programma Aan de slag met de Omgevingswet de leerkring Programma opgestart. In de leerkring wordt kennis opgebouwd over het maken van en werken met een programma. Op 29 februari van 13.00 - 16.30 uur is de eerste bijeenkomst gepland. Bent u erbij?
Hulp bij publiceren eerste omgevingsdocumenten
Publiceert u voor de eerste keer uw omgevingsplan of een ander omgevingsdocument in het DSO? Samen met de VNG helpen we u op weg met het concept van uw publicatie. We focussen op de juridisch-technische aspecten. Bent u geïnteresseerd? Meld u aan op de website van VNG.
Inloopspreekuur DSO/plan/TR
Heeft u vragen over het DSO, plan of toepasbare regels? Onze experts zitten van maandag tot en met vrijdag voor u klaar in het online spreekuur. Loop dagelijks digitaal binnen tussen 9.00 en 11.00 uur en stel uw vraag. Of speel luistervinkje. Dat mag natuurlijk ook!
Klikdemo (basis)
Bent u (nog) niet bekend met de basisbeginselen van het Omgevingsloket, maar is dat wel noodzakelijk voor uw werk? Op woensdag 28 februari (9.30-11.30 uur) zijn er nog extra plekken om aan te sluiten bij de klikdemo en ook in maart komen er snel nieuwe datums. We nemen u aan de hand van een casus mee langs de onderdelen Vergunningcheck, Vergunningaanvraag en Regels op de kaart. Verdiepende klikdemo's zijn in de maak en volgen spoedig!
Functiegerichte sessie voor medewerkers KCC en Dienstverlening
In deze verdiepende sessie wordt u bijgepraat over het Omgevingsloket en de werking van het DSO in relatie tot uw functie. Op 5 maart (14.00-16.00 uur) is er plek om aan te sluiten en uw kennis bij te spijkeren. Aanmelden kan hier. Graag tot dan!
Werkplaatsen
Wilt u ingewikkelde vraagstukken samen met ketenpartners oppakken en uitwerken, zoals het maken van voorbeeldregels voor in het omgevingsplan/verordening of het instrument programma voor een maatschappelijke opgave in leren zetten? Misschien is een werkplaats iets voor u. Meer informatie en een aanmeldformulier vindt u op de website. Vooraf is er altijd een intake waarin we bespreken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn werkplaatsen voor het bedrijfsleven, interbestuurlijke werkplaatsen, maar bijvoorbeeld ook Grip op omgevingsplan.
Werkplaats Grip op de instrumenten in de planketen
Terug van weggeweest is de reeks werkplaatsen Grip op het omgevingsplan. In februari, maart en april zijn er verschillende sessies gepland. Van de basis tot verdiepende en meer specifieke sessies. De eerste sessie start dinsdag 27 februari met een vervolgsessie op 12 maart. In deze sessies komt het proces van het publiceren van voorbeschermingsregels, kennisgevingen en publiceren van het omgevingsplan aan de orde.
Postbus oefenen Omgevingswet
Wilt u iets kwijt over ons ondersteuningsaanbod? Mist u iets of heeft u een vraag over een specifieke sessie? Wij zijn benieuwd naar uw suggesties en tips. Laat het ons weten via postbusoefenenomgevingswet@minbzk.nl.
|