Donderdag 17 mei
Update voor arbodiensten (9)

Deze Update voor aangesloten arbodiensten bevat informatie voor een correcte uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst van jouw arbodienst en Volandis. Deze update wordt verzonden aan de bouwcoördinator van elke gecontracteerde arbodienst. Deze coördinator is verantwoordelijk voor een tijdige en volledige informatieverstrekking binnen de arbodienst (zoals directieleden, bedrijfsartsen, werk- en leefstijladviseurs, ICT- en financieel-administratieve functionarissen).

Vragen? Mail het team Individugerichte Preventie Zorg van Volandis via: ipz@volandis.nl.

Factsheets voor Intredekeuringen

In juni is het weer zover! Dan melden de eerste jongeren (BBL 2, 3 en 4) zich weer aan bij de opleidingsbedrijven voor de bij cao verplicht gestelde Intredekeuringen.
Om de jongeren goed voor te bereiden hebben we een factsheet voor werknemers samengesteld. We vragen jullie de factsheet voorafgaande aan de keuring toe te zenden aan de genodigden.

Ook is er een factsheet voor werkgevers beschikbaar.

Noodnummer voor de DIA-planning

Sinds twee weken hebben wij een mobiel nummer voor calamiteiten buiten kantoortijden met betrekking tot de DIA-planning.
Mocht een DIA-dag op het laatste moment niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld wegens ziekte van bedrijfsarts of doktersassistente, dan kan ’s morgens vroeg gebeld worden naar:
06 13 96 87 73. Volandis kan dan direct de DIA-adviseur op de hoogte brengen.

Dit nummer is uitsluitend bedoeld voor calamiteiten; voor alle overige zaken is de Planning van Volandis bereikbaar op 0341 - 499 239.

Overzichten uitgevoerde Intredekeuringen 2017 voor bedrijven

Deze maand verzenden wij naar alle werkgevers waarvoor in 2017 één of meer Intredekeuringen zijn uitgevoerd, een overzicht van uitgevoerde keuringen. Op dit overzicht staan de keuringen vermeld die door de arbodienst in 2017 zijn uitgevoerd en met succes in ISP zijn ingevoerd (tegen € 0,-).
Door het overzicht te ondertekenen vragen zij bij Volandis een bedrijfstakvergoeding aan voor het totaalbedrag aan uitgevoerde keuringen (excl. btw). Als op het overzicht onverhoopt keuringen ontbreken doordat deze door de arbodienst niet in ISP zijn ingevoerd, loopt het bedrijf het risico te weinig bedrijfstakvergoeding te krijgen en verwijzen wij de werkgever naar de arbodienst.

Image Caption
Campagne voor werknemers

Vrijdag 18 mei ontvangen ruim 100.000 werknemers in de Bouw & Infra een opvallende kaart met geluid. Dé start van de Duurzame Inzetbaarheidscampagne van Volandis.
Het doel is om werknemers op de hoogte te houden van informatie over onder andere veilig werken en de DIA. Wil je een aantal exemplaren ontvangen? Mail Cora de Kievid.

Wil je het persbericht of een voorzet voor je website en/of intranet ontvangen? Mail naar Marketing & Communicatie.

Bekijk de kaart
Updates en nieuwsbrieven

Bekijk de vorige updates voor arbodiensten hier.
Op de hoogte blijven van ander nieuws of inspirerende verhalen van werknemers en bedrijven ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief voor werknemers en/of bedrijven.

Volg ons ook online op Twitter, Facebook en Linkedin.


Abonneer op deze nieuwsbrief