Interview | Zutphen kiest bewust voor TAM-IMRO
Het derde interview in de serie Tot op de bodem. Gemeente Zutphen over haar TAM-omgevingsplan voor het ondergronds verkabelen van een hoogspanningsverbinding. Een mooi gesprek over de keuze voor TAM-IMRO, het gebruik van de VNG Bijsluiter en het eigen handboek van Zutphen, interessante juridisch-technische keuzes, het opdrachtgeverschap richting het adviesbureau en de consultatie bij VNG.
Vangnetregeling Omgevingswet: verwerken in omgevingsplan
Eind 2023 is de Vangnetregeling Omgevingswet gepubliceerd. De regeling bevat onder meer enkele aanvullingen op de bruidsschat. Gemeenten moeten deze aanvullingen verwerken in het omgevingsplan. De VNG heeft een webpagina gepubliceerd met meer informatie en uitleg hoe en wanneer u de bruidsschataanvullingen kunt verwerken.
Enschede breekt lans voor monitoring
Een nieuw interview over monitoring, dit keer met de gemeente Enschede. Een zeer betrokken deelnemer van de monitor vertelt over zijn ervaring in de klankbordgroep van de monitoring. Hij deelt hoe het invullen van de monitor in zijn gemeente verloopt. En benadrukt het belang van meedoen voor gemeenten.
Vinger aan de pols (deel 2)
Op 17 april is de eerste uitvraag van de monitor Omgevingswet en Wkb uitgestuurd naar 52 gemeenten. In dit interview met twee enthousiaste betrokkenen: René Wanders, Projectleider Monitor Omgevingswet, en Sander Rongen, Specialist financiële monitoring, vertellen zij meer over het proces van het opzetten van de monitor.
Netwerkbijeenkomst 21 mei terugkijken
Dinsdag 21 mei was er weer een netwerksessie ‘communiceren over de Omgevingswet en Wkb’.Dit keer over het gespreksonderwerp participatie. Sarah Ros voerde het vraaggesprek met de deelnemers. Het ging onder meer over het vaststellen van participatiebeleid en het beoordelen van participatieresultaat.
|