Dienstverlening (serviceketen)
Heeft u al eens gewerkt met de gespreksstarter? De gespreksstarter helpt u als overheid om te bepalen wie welke vragen beantwoordt: KCC-medewerkers, front-officemedewerkers of back-officemedewerkers. Naast de gespreksstarter zijn er ook andere producten ontwikkeld om u daarbij te ondersteunen.
DSO Community
Deze week: berichten over onder andere een verwijzing naar juridische regels bij maatregelen, hulp gezocht bij het maken van toepasbare regels in het omgevingsplan en herbruikbare vragen binnen de STTR Builder. Geen vraag is te gek. De community is er om u op weg te helpen en het gesprek aan te gaan. Bent u regelanalist, VTH'er, beheerder of planmaker? Doe mee en meld u hier aan!
Hulp bij publiceren eerste omgevingsdocumenten
Publiceert u voor de eerste keer uw omgevingsplan of een ander omgevingsdocument in het DSO? Samen met de VNG helpen we u op weg met het concept van uw publicatie. We focussen op de juridisch-technische aspecten. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan vandaag nog aan!
Inloopspreekuur DSO/plan/TR
Heeft u vragen over het DSO, plan of toepasbare regels? Onze experts zitten van maandag tot en met vrijdag voor u klaar in het Inloopspreekuur. Loop dagelijks digitaal binnen tussen 9.00 en 10.00 uur en stel uw vraag. Of speel luistervinkje. Dat mag natuurlijk ook!
Webinar Introductie op de Omgevingswet voor inwoners en vrijwilligers
Op maandag 18 maart van 19.30 tot 20.45 uur geven de LSA en NOV, samen met het programma Aan de slag met de Omgevingswet een webinar over wat de Omgevingswet betekent voor bewoners en vrijwilligers en de rol die zij kunnen spelen in het vormgeven van hun leefomgeving. Wat te doen wanneer u als bewoner zelf in actie komt of inspeelt op ontwikkelingen in uw buurt? Dit wordt besproken in het webinar.
Klikdemo (basis)
Een nieuwe reeks met klikdemo’s in maart, april en mei is ingepland. Bent u (nog) niet bekend met de basisbeginselen van het Omgevingsloket, maar is dat wel noodzakelijk voor uw werk? Op maandag 11 maart is de eerste mogelijkheid. We nemen u aan de hand van een casus mee langs de onderdelen Vergunningcheck, Vergunningaanvraag en Regels op de kaart.
Klikdemo special: Regels op de kaart
Met de verdiepende klikdemo Regels op de kaart krijgt u meer inzicht in dit onderdeel in het Omgevingsloket. In dit onderdeel is voor iedere locatie terug te vinden welke omgevingsdocumenten gelden. Er kan gefilterd worden op (specifieke) regels voor de gekozen activiteiten en per bestuurslaag. De komende maanden zijn nieuwe sessies gepland.
Werkplaatsen
Wilt u ingewikkelde vraagstukken samen met ketenpartners oppakken en uitwerken, zoals het maken van voorbeeldregels voor in het omgevingsplan/verordening of het instrument Programma voor een maatschappelijke opgave in leren zetten? Misschien is een werkplaats iets voor u. Er zijn werkplaatsen voor het bedrijfsleven, interbestuurlijke werkplaatsen, maar ook Grip op omgevingsplan.
Regionale werkplaats Bodem
U gaat in uw eigen regio aan de slag met een casus, waarin verschillende aspecten samen komen, zoals Milieubelastende Activiteiten (MBA's) voor bodem, omgang met historische en nieuwe bodemverontreinigingen (inclusief grondwater), bodemenergie en gebiedsontwikkelingen. De casus wordt gebruikt om inhoud en samenwerking beter te leren beheersen. Bent u geïnteresseerd? Ga voor meer informatie en het aanmeldformulier naar onze website.
Postbus oefenen Omgevingswet
Wilt u iets kwijt over ons ondersteuningsaanbod? Mist u iets of heeft u een vraag over een specifieke sessie? Wij zijn benieuwd naar uw suggesties en tips. Laat het ons weten via postbusoefenenomgevingswet@minbzk.nl.
|