Facebook icon Forward icon

Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF

Februar har været en måned i hyggens og det sociales tegn. Eleverne har blandt andet arrangeret Fredagscafe med Valentines tema. Der har også været cafe for tidligere elever, hvor gensynsglæden blandt både lærere og elever var stor. Og så blev Elevrådets første filmaften i skolens biograf, hvor alle var inviteret, en succes.

Læs mere i nyhedsbrevet her.

Fredagscafe for eleverne

Der var kærlighed i luften og på bordene fredag den 26. februar, da Cafeudvalget slog dørene op til fredagscafe med Valentines tema. Cafeen var, som sædvanlig, en succes, hvilket i høj grad skyldes Cafeudvalgets initiativrige medlemmer, der står for planlægning, indkøb, oppyntning, afvikling og oprydning.
 

Elever lærte dans af professionelle

Skolens Idræt B-hold har i længere tid haft dans på skemaet i idrætstimerne. Undervisningen skal ende ud i, at eleverne selv planlægger og fremfører en dans.
For at aflure tricks fra de allerbedste fik to af Idræt B-holdene den unikke mulighed at møde nogle af landets bedste dansere torsdag den 11. februar, hvor de så en særforestilling af den Reumert-belønnede danseforestilling ‘7 runer’, og bagefter blev undervist af danserne fra forestillingen.

Læs mere og se flere billeder her.

Gensynsglæde blandt gamle elever

FFF - Første Fredag i Februar - er en årlig begivenhed, hvor tidligere STX-, HF- og GIF-elever inviteres til cafe på gymnasiet med øl, kaffe, kage, snacks – og vigtigst af alt deres gamle gymnasiekammerater og lærere.
I år, fredag den 5. februar, var cafeen en ekstra stor succes med endnu flere gæster end sidste år, som kom fra en masse forskellige årgange. “Hvor er der sket meget siden sidst,” sagde nogle, mens det for andre kun var et halvt års tid siden, de forlod gymnasiet med studenterhuen på hovedet. En gruppe kunne fejre så meget som 10 års jubilæum, mens nogle enkelte havde endnu flere år på bagen.

Læs mere og se de glade billeder her.

Udstilling fyldt med følelser

Personlige og rørende historier som den ovenstående var der massevis af til GIF-elevernes udstilling ’Mit sted’, som rektor Kirsten åbnede onsdag den 10. februar på skolen. Eleverne havde udvalgt et sted i Danmark, som havde en særlig betydning for dem. Hvert sted – hvad end det var en cafe, et hospital, et stykke natur eller Legoland – var blevet beskrevet af eleven gennem billeder, tegninger og ikke mindst ord. Ord, hvoraf mange var fyldt med følelser, tanker og meget personlige fortællinger.

Læs den lille reportage fra udstillingen og se flere billeder her.

Filmaften blev en succes

Duften af popcorn og sodavand blandede sig med snakken fra de cirka 30 HvG-elever, der torsdag den 4. februar mødte op til filmaften i gymnasiets biograf.
Filmaftenen var et nyt initiativ fra Elevrådet, som på bedste demokratiske vis havde ladet det være op til skolens elever at bestemme, hvilken genre, de ville se film fra på aftenen. Den suveræne vinder blev ’gyserfilm’, så der blev smækket den uhyggelige ’Børnehjemmet’ og den creepy ’Woman in black” på gymnasiets biografskærm.
Aftenen blev en succes, og Elevrådet planlægger derfor flere filmaftener i fremtiden.
 

Kommende aktiviteter og begivenheder på HvG i marts

29. februar-3. marts + 9.-10. marts
Skolen får besøg af 8. klasser, der er interesserede i at høre mere om at gå på Hvidovre Gymnasium & HF

14.-18. marts
2.g’erne tager på studieture

17. marts
Informationsaften om GIF (Gymnasialt Indslusningsforløb for Fremmedsprogede) for alle interesserede.
Hør om uddannelsen, dens muligheder og mød lærerne.

21. marts
Påskeferie. Skolen er lukket fra og med mandag den 21. marts til og med mandag den 28. marts.