Facebook icon Forward icon

December 2022

Det' sørme, det' sandt, december!, Rør en kongepyton, Sprogrejse og Luciadag.

 

Hilsen fra rektor

Nu går 2022 på hæld, og vi er halvvejs igennem et meget specielt skoleår her på HvG. I sommer optog vi nemlig ikke nye 1.g’ere som en del af den politiske elevfordelingsaftale. Det har været et mærkeligt efterår uden dem, men heldigvis har vi nye 1.hf’ere og GIF’ere og vores dejlige fortsætterelever i huset, så der er stadig masser af liv på gangene.

Vi har brugt de ekstra ressourcer fra de manglende 1.g’ere til at lave en række vigtige tiltag, som skal løfte HvG på mange forskellige måder. Vi har bl.a. lavet tolærerordninger på 1.hf, så der er god tid til at se alle elever og nå hele vejen rundt. Vi har lavet en ny klasseteamstruktur, der følger klassen og de enkelte elever tæt og sørger for sammenhæng og trivsel for eleverne. Vi har sat øget fokus på fagligt løft, så den enkelte elev lærer så meget som muligt. Og så har vi lavet et ambitiøst skoleprojekt, hvor alle elever på HvG gennemgår en uddannelse i Fællesskab & Handlekraft. Det betyder konkret, at vores elever trænes i, hvordan de kan indgå konstruktivt i fællesskaber, og hvordan de sammen kan påvirke samfundsproblematikker i stedet for at bekymre sig eller resignere. Fællesskab & Handlekraft laves sammen med en række stærke eksterne samarbejdspartnere og kommer i de næste år til at trække tråde ud i hele Hvidovre. HvG-elever skal lære at planlægge kvalificerede aktioner, der gør en forskel for andre. Aktionerne laves på et stærkt fagligt fundament, som vores dygtige undervisere er garanter for. På den måde får eleverne en ekstra handleorienteret uddannelse parallelt med og integreret i deres helt almindelige gymnasiale uddannelse, så faglig viden løbende kobles til anvendelse i virkeligheden. Vores elever skal skrive artikler og debatindlæg til lokalavisen, ikke blot til deres lærer. De skal formidle viden om affaldssortering for børnehavebørn, læse klimapoesi for de ældre på plejehjemmene og meget, meget andet. Vi glæder os så meget til at komme i gang!

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

Alt det bedste,

Tania Sheikh Larsen
Rektor

Det' sørme, det' sandt, december..

1/12:

Julemåneden er skudt i gang med masser af elevproduceret julepynt på hele gymnasiet. Og på kontoret er der også juletræ med pynt og lys samt pebernødder på skranken, som er til fri afbenyttelse.

3.g spansk A på sprogrejse til Malage

3/12:

3.g spansk A drog på studietur til Malaga, hvor de skal hygge sig og se byen. Her er de på første dag på en tapasrestaurant.

3z bio A i Zoologisk Have

7/12:

Under temaet: 'Hjernen og angst' besøgte 3z Bio A-holdet  Zoologisk haves skoletjeneste for at blive klogere på hvordan krop og hjerne reagerer, når vi udsættes for ting, som vi synes er overraskende, ubehagelige, uventede eller grænseoverskridende i en eller anden form. 3 af elever fik monteret en pulsmåler og fik lov til at holde både en fugleedderkop og en kongepyton.

Sankta Lucia

13/12:

13. december er Luciadag - også her på gymnasiet.
Pedel Steen havde modigt meldt sig som Luciabrud og førte graciøst an i optoget af Luciafølgere.
Optoget startede på musikgangen, og på hver etage dukkede elever op fra klasseværelserne for at nyde den festlige begivenhed. Nogle af eleverne blev så grebet af stemningen, at de fulgte trop med tændte mobiltelefoner.

Kalender januar 2023

10. jan.: Informationsaften

27. jan.: Auschwitzdag 2.g, 1.hf og GIF

Kalender februar 2023

 3. feb.: Første Fredag i Februar-fest

10. feb.: 2.g uge Sex på Risbjerggård

11.-19. feb.: Vinterferie