Facebook icon Forward icon

Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF - december 2013

I vores månedlige nyhedsbrev kan du læse om, hvad der rører sig på gymnasiet i øjeblikket og om hvilke begivenheder der finder sted i den kommende tid. Hvis du har kommentarer eller spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. God læselyst!

Julehilsen fra rektor

Kære læser.

Der har været dejlig meget fart på siden skoleårets start i august, med en række succesrige projekter både i og udenfor huset.

Udover den daglige undervisning har vores dedikerede elever og lærere igen i år afholdt en meget vellykket naturvidenskabsfestival for 250 folkeskoleelever fra Hvidovre, vi har gennemført en succesrig idrætsdag, elever og lærere har været på en række talentrejser til hele verden, og vi har også fejret vores 40-års jubilæum på fornemste vis.

Eleverne har nok at se til, og det er en glæde at se det engagement, som mange af vores elever lægger for dagen – selvfølgelig i deres skolearbejde, men også i frivillige aktiviteter som elevrådsmedlemmer og elevambassadører, forskellige idrætsaktiviteter efter skoletid, eller når musik- eller mediefagseleverne længe efter skoletid sidder og nørder med at få de sidste noder eller filmklip til at spille.

I disse dage arbejder vores 3.g-elever hårdt med deres studieretningsprojekteter (SRP), hvor de skal inddrage faglige metoder fra to fag i et større, skriftligt eksamensprojekt, og vores 2.HF’ere arbejder tilsvarende hårdt med deres større skriftlige eksamensopgaver (SSO). De afleverer alle fredag morgen den 20. december, hvorefter de traditionen tro inviteres på morgenkaffe i kantinen.

Den 20. december kl. 10.00 samles vi alle til juleafslutning i kantinen, hvor lærerne opfører årets julerevy for hele skolen. Derefter holder eleverne velfortjent juleferie.

Jeg ønsker alle vores elever, lærere og øvrige medarbejdere, forældre, samarbejdspartnere og venner af huset en rigtig glædelig jul, med ønsket om at 2014 også bliver fyldt med spændende projekter og begivenheder.

Mange tak for i år.

Glædelige julehilsner,
Kirsten Jensen
Rektor, Hvidovre Gymnasium & HF

Forrygende fødselsdagsfest!

Hvidovre Gymnasium & HF’s 40 års jubilæumsfest blev en stor og yderst festlig succes, da gymnasiet fredag den 15. november fejrede sig selv på behørig vis.

Om eftermiddagen samledes alle skolens elever og lærere i Salen til en times underholdning, taler og uddeling af gaver i anledning af jubilæet.

Fredag aften var naturligvis også fuld knald på, da Shaka Loveless – årets vinder af Danish Music Award for bedste mandlige sanger – kom forbi og gav en halv times koncert for fuld udblæsning.

Se billeder fra festen på Hvidovre Gymnasium & HFs Facebook-side.

Håndboldstævne og floorballturnering

Hvidovre Gymnasium & HFs elever sidder bestemt ikke på skolebænken hele tiden.

I november var en flok HvG-drenge til gymnasiehåndboldstævne i Brøndby, hvor der blev dystet mod 5 andre sjællandske gymnasier. Voldsomt mange sejre blev det ikke til, men drengene havde en virkelig hyggelig dag med masser af sved på panden.

Vores samarbejdspartner Hvidovre Attack Floorball Club afholdt en floorballturnering for alle vores 2.g-klasser som afslutning på et undervisningsforløb i idræt. Efter mange gode og intense kampe, løb 2.z med sejren hos pigerne, mens 2.x vandt drengenes finale.

Du finder en stribe stemningsbilleder fra floorballturneringen på vores Facebook-side.

Der er langt fra Hayesville til Hongkong

Hvidovre Avis har bragt en længere portrætartikel om to af vores talentfulde elever - Marta Kusio, 3.a, og Mette Østergaard, 3.b - der har været på studierejser til hhv. Hongkong og Hayesville i USA.

Vi har i øvrigt også fået fin omtale i Lokalavisen Vestegnen, i forbindelse med fejringen af skolens 40 års jubilæum...

Amerikanske udvekslingsstuderende på besøg

For nogle måneder siden var 10 talentfulde HvG-elever på udvekslingstur til Hayesville i North Carolina, USA, hvor de boede hos lokale, amerikanske værtsfamilier. En tur der bød på masser af uforglemmelige oplevelser og hvor stærke venskaber opstod.

Nu har amerikanerne så været en tur den anden vej, og var i forrige uge udvekslingsstuderende her på gymnasiet.

Læs mere...

Hyggelig julekoncert på gymnasiet

Fredag aften den 6. december var elever, familie og venner samlet til hyggelig julekoncert på gymnasiet, hvor publikum kunne nyde resultaterne af de seneste ugers øvning i klasserne og på skolens musikhold.

Sædvanen tro bidrog elever fra skolens mediefagsklasser med live-filmning til storskærmene ved siden af scenen.

Læs mere...

Kommende begivenheder

Juleferie
Fredag den 20. december er sidste skoledag inden jul. Skolen holder lukket hele juleferien og så mødes vi igen til første undervisningsdag mandag den 6. januar 2014. Rigtig god jul, alle sammen!

Informationsaften for kommende elever
Vi holder informationsaften for interesserede nye elever og deres forældre tirsdag den 28. januar 2014, kl. 19.30. Her vil elever og lærere fortælle om livet som gymnasieelev og alt det der følger med. Spred gerne det gode budskab til venner, kolleger og andre bekendte.