Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 24 maart 2024

Beste lezer,

De Vrijwilligersacademie organiseert een nieuwe serie masterclasses over 'leren in relatie'. Hiermee bedoelen we dat je emoties, lichaam en omgeving van invloed zijn op wat en hoe je leert. In de volgende masterclass gaan we aan de slag met dit gegeven. Lees hieronder gauw verder!

Vrijwilligersacademie | Trainingen

Gratis masterclass: leren in relatie tot jezelf

De meest intieme relatie hebben we met onszelf. Daar staan we nauwelijks bij stil. Leren in relatie tot jezelf is je bewust worden van jouw binnenwereld, hoe die gevormd is en wat daarin meespeelt. In deze masterclass met filosoof Yara Vrolijks leren we de constante informatiestroom van gedachtes, emoties, het lichaam en de omgeving een plek te geven.

De masterclass is op donderdag 11 april van 15:30 tot 17:30 uur en open voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Schrijf je hier in!

De kunst van een goed gesprek

Veel van onze gesprekken hebben meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren. Voor vragen stellen hebben we geen tijd. Van de filosoof Socrates leren we de kunst van een goed gesprek. Door ‘goede’ vragen te stellen kun je het contact met elkaar verdiepen.

Wil jij ook een 'Socratische houding' ontwikkelen? Schrijf je in voor de training 'De Socratische gesprekshouding' die start op donderdagavond 4 april.

Voor in je agenda

Grijp je kans en doe mee: onderstaande trainingen en bijeenkomsten hebben nog plaats. Je bent van harte welkom!

Howie the Harp informatiebijeenkomst
Wil jij je ervaring inzetten in je (vrijwilligers)werk? Tijdens deze bijeenkomst kun je meer te weten komen over Howie the Harp, de eenjarige opleiding tot Ervaringsdeskundige.
Dinsdag 26 maart | 9:30-12:00 uur | aanmelden

Begeleiden van rouw en verlies (nog 1 plaats)
Deze training, verzorgd door Kuria, biedt inzicht in de psychische processen rondom rouw en biedt handreikingen om mensen daarbij te begeleiden.
Dinsdag 26 maart | 19:00-21:30 uur | aanmelden

Non-violent communication (English)
Learn the 4 components of non-violent communication and how you can use it in your daily life and as a volunteer.
Monday 8 + 15 + 22 April | 19:00-22:00 hrs | sign up

Op zoek naar balans?

Vroeg of laat doen zich in ons leven en onze (zorg)relaties momenten voor waarbij we ons afvragen: 'doe ik hier wel goed aan?' De Griekse filosoof Aristoteles biedt ons een model om dergelijke vragen te beantwoorden. Daarbij gaat het altijd om het zoeken naar het juiste midden; tussen te veel doen en te weinig doen.

Leer meer in dit gratis college van twee bijeenkomsten op donderdag 11 en donderdag 18 april tussen 15:00 en 17:00 uur. We zien je graag!

Taal van de binnenwereld

Over bewustzijn van de taal van je binnenwereld vertelt Yara Vrolijks niet alleen in de aankomende masterclass, maar ook in deze podcastaflevering van De Tolken. Yara laat ons zien hoe we in onze binnenwereld kunnen reizen en wat het betekent als we met de bewoners van deze wereld kennis maken die we liever negeren, zoals boosheid of verdriet. Luister de podcastaflevering hier:

Podcast met Yara Vrolijks | De Tolken

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven