Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 26 november 2023

Beste lezer,

Bij ons maakt het niet uit waar je vandaan komt of wat je denkt, iedereen hoort erbij. Bij de Vrijwilligersacademie vinden we het juist leuk dat er zoveel verschillende mensen zijn. We leren van elkaar en helpen elkaar. Dus onthoud: jij bent altijd welkom bij ons, wie je ook bent of waar je ook vandaan komt!

Vrijwilligersacademie Amsterdam - Trainingen

Gratis masterclass

Elkaar versterken in succesvolle aanpak van armoede
In deze masterclass op dinsdag 28 november om 16:00 uur gaan we in gesprek over het streven naar een meer menselijke omgang met schulden: welke aanpak werkt? En hoe kunnen organisaties op dit gebied beter samenwerken om elkaar te versterken?

De masterclass is voor iedereen die meer wil leren en mee wil denken over een succesvolle aanpak van armoede. Je kunt je hier inschrijven.

Ont-moeting Je kunt meer leren

De volgende ont-moeting van Je kunt meer leren komt er alweer aan. Dit is een gezellige en vrijblijvende bijeenkomst waar we samen eten en elkaar kunnen ontmoeten, ook mensen voor wie een workshop of training misschien een te grote stap is.

We nodigen jou en je deelnemer van harte uit om te komen eten op woensdag 13 december om 18:00 uur bij SCIP. Voor €5,- per persoon krijg je een heerlijke maaltijd uit eigen keuken. Na de maaltijd gaat wie wil in gesprek onder leiding van ervaringsdeskundigen Karla & Mike. Dat kan over van alles gaan, maar niets moet.

We hopen dat je meedoet! Je kunt je hier aanmelden.

Voor in je agenda

Grijp je kans en doe mee: onderstaande trainingen en bijeenkomsten hebben nog plaats. Je bent van harte welkom!

Geweldloze communicatie – deel 2
In deze vervolgtraining leer je meer over geweldloze communicatie en gaan we dieper in op de methode verbindend communiceren.
Dinsdag 28 november + 12 december | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Praktische filosofie: de deugden als gids (nog 2 plaatsen)
Vroeg of laat doen zich in ons leven en werk situaties voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan'? We gaan in vier werkcolleges in gesprek over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.
Donderdag 30 november + 7 + 14 + 21 december | 15:00-17:00 uur | aanmelden

Howie the Harp informatiebijeenkomst
Wil jij je ervaring inzetten in je (vrijwilligers)werk? Tijdens deze bijeenkomst kun je meer te weten komen over de eenjarige opleiding tot Ervaringsdeskundige van Howie the Harp.
Woensdag 6 december | 13:00-15:30 uur | aanmelden

Oplossingsgericht werken
Maak in twee bijeenkomsten kennis met de methode 'oplossingsgericht werken' en leer hoe je iemand kan ondersteunen om een stapje vooruit te zetten.
Woensdag 6 + 13 december | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in teams

In de Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in teams leer je over het inzetten van ervaringsdeskundigheid in een buurtteam of ouder- en kindteam. De opleiding bestaat uit een pakket van lessen, intervisie en trainingen, wat je combineert met praktijkervaring in een team.

Wil jij erachter komen of deze praktijkopleiding iets voor je is? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 6 december om 10:00 uur!

Waar geen woorden voor zijn

Op 12 december speelt theatergroep De Jonge Klei, in samenwerking met Stichting Praat, de voorstelling 'Waar geen woorden voor zijn'.

Deze theatervoorstelling gaat over seksueel kindermisbruik en de gevolgen daarvan op latere leeftijd. Verschillende aspecten komen voorbij; denk aan schuld, schaamte en loyaliteit. Loodzwaar? Nee, want humor werkt bevrijdend. Het nagesprek wordt verzorgd door Stichting Praat.

De theatervoorstelling is gratis; je kunt je hier inschrijven.

Alles wat we delen

We leven in een tijd waarin we mensen snel in hokjes stoppen. Maar het experiment in dit mooie filmpje laat zien dat we meer delen dan je van de buitenkant kan zien: All That We Share!

TV 2 Play | All That We Share

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven