Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 21 mei 2023

Beste lezer,

Bij de Vrijwilligersacademie leren we op allerlei verschillende manieren. Denk aan praktische filosofie of het uitwisselen van ervaringen. Dit komt terug in onze trainingen van de komende weken. Misschien zit er wel iets tussen dat jou aanspreekt? Of is de praktijkopleiding tot vertrouwenspersoon iets voor jou? Je vindt het allemaal hieronder in deze nieuwsbrief.

Vrijwilligersacademie Amsterdam - Trainingen

De kunst van een goed gesprek

Veel van onze gesprekken hebben meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren. Voor vragen stellen hebben we geen tijd. Van Socrates leren we de kunst van een goed gesprek. Door ‘goede’ vragen te stellen kun je het contact met elkaar verdiepen.

Wil jij ook een 'Socratische houding' ontwikkelen? Schrijf je in voor de training 'De Socratische gesprekshouding' die start op dinsdagavond 30 mei.

Dreun-kreun-steun methode

Een goede methode voor het brengen van slecht nieuws, hoewel het soms anders uitpakt. Dat blijkt maar weer in de nieuwe column uit het leven van Jaap Vriend, trainer, vader en columnist.

Voor in je agenda

Grijp je kans en doe mee: onderstaande trainingen en bijeenkomsten hebben nog plaats. Je bent van harte welkom!

Aromazorg en handmassage
In deze training, in samenwerking met Kuria, leer je hoe je mensen met deze zorgtechnieken verlichting kunt geven.
Maandag 22 mei | 13:30-15:30 uur | aanmelden

Spaarkring begeleider
Veel mensen hebben moeite met sparen. Een spaarkring helpt daarbij. Leer een spaarkring begeleiden zodat je gezamenlijk inspiratie en motivatie vindt om geld opzij te zetten voor iets dat je graag wil.
Dinsdag 30 mei + 20 juni | 10:00-16:00 uur | aanmelden

Eenzaamheid
Heb jij als vrijwilliger te maken met (vaak verborgen) eenzaamheid, bij je deelnemer of wellicht bij jezelf? Leer hoe je met eenzaamheid om kunt gaan.
Donderdag 1 + 8 juni | 10:00-13:00 uur | aanmelden

Praktische filosofie: de grote vragen
We gaan in vier gratis colleges met onze huisfilosoof Dick de Korte nadenken over de grote vragen in de filosofie, op zoek naar de zin van het bestaan.
Donderdag 1 + 8 + 15 + 22 juni | 15:00-17:00 uur | aanmelden

Psychiatry and contact: addiction (English)
What are the causes and consequences of substance use and other forms of addiction for the user and others? Together we investigate what is helpful in the contact.
Thursday 1 June | 19:00-22:00 hrs | sign up

Vertrouwenspersoon worden?

In de praktijkopleiding 'Vertrouwenspersonen in Oost' leer je om een sleutelfiguur te worden voor gezinnen in Amsterdam-Oost die met armoede te maken hebben. Deze gratis opleiding bestaat uit lessen, intervisie en trainingen en wordt verzorgd door deskundige trainers en opleiders.

Binnenkort is er weer een oriëntatiebijeenkomst waar je erachter kunt komen of de praktijkopleiding iets voor jou is. Kom ook op woensdag 31 mei en stel al je vragen. Je kunt ook altijd contact opnemen met Karin Hanekroot.

MBO opleidingen voor volwassenen

Bij Educatief Centrum Oost kun je terecht voor verschillende MBO opleidingen. In september beginnen met een opleiding? Deze opleidingen zijn gratis en kunnen gevolgd worden mét behoud van uitkering. Ontdek jouw talenten en mogelijkheden tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 1 juni en doe meteen een intake als je dat wilt.

Te snel

Het leven is te mooi om alles snel te doen. Dit grappige filmpje laat zien dat sommige dingen moeilijk zijn om te doen wanneer we (letterlijk) te snel gaan! De les: het is belangrijk om soms wat tijd te nemen om bij dingen stil te staan.

Things that are hard to do while sprinting | @DanielLaBelle

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven