Facebook icon Forward icon

Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF - november 2015

I slutningen af oktober blev vi for en kort stund en time rigere, da vi gik over til vintertid – samtidig blev vi potentielt mange millioner fattigere, da regeringen varslede nedskæringer på ungdomsuddannelserne. Det fik vores elever til at demonstrere og lærerne, rektor og bestyrelse til at skrive debatindlæg. Heldigvis var oktober også fyldt med glædelige begivenheder som studieture, arbejde i en god sags tjeneste og en masse små gæster på skolen.

Rektor: Vi kæmper for elevernes fremtid trods besparelser

”Disse uger er for mig som rektor fyldt med udfordringer. Udfordringer sat i gang af regeringens varslede nedskæringer på landets gymnasier, herunder vores eget. Hvis nedskæringerne bliver en realitet, kan vi blive tvunget til at skære i tilbuddene til vores elever. Men hvor skal vi skære? Skal den enkelte lærer undervise flere hold, så der samlet bliver mindre tid til hver elev? Skal vi skære i rækken af ekstra tilbud til eleverne?

Èn ting ved jeg: Her på Hvidovre Gymnasium & HF vil vi fortsat have fokus på at gøre alt, hvad vi kan, for at forme vores gymnasium, så vores elever får grundlagt den bedst mulige fremtid her – trods besparelser.

Jeg har inviteret personalet til et møde i nær fremtid, hvor jeg vil præsentere dem for udfordringerne og invitere til fælles diskussion om, hvordan vi gør det bedst muligt. Inden da har vi sammen med vores bestyrelse v. bestyrelsesformand borgmester Helle Adelborg skrevet et debatindlæg, som du kan læse her.

Vi har også en flok handlekraftige elever, der 29. oktober valgte at deltage i uddannelsesinstitutionernes fælles demonstration mod besparelserne. Du kan se billederne fra dagen her.

- Kirsten Jensen, rektor

Bilvask og knofedt for en god sag

En effektiv og initiativrig gruppe elever på gymnasiet fik hurtigt banket en Operation Dagsværk-gruppe sammen og fik lidt over 80 elever til at melde sig til Operation Dagsværk-dagen onsdag den 4. november. På dagen arbejdede eleverne og tjente penge til at hjælpe unge i Somaliland med at få mere demokrati. Læs mere om dagen og se billeder her.

2. HF'erne mærkede historiens vingesus i Berlin

Rester af den gamle Berlinmur, Brandenburger Tor og mindesmærker fra 2. Verdenskrig.

2.HF’erne kom vidt omkring, da de i starten af oktober tog på studietur til Tysklands hovedstad Berlin. Se billederne og læs mere her.

Gulerodskage er da sundt, ikke?

120 børnehave- og børnehaveklassebørn blev klogere på bevægelse og kost til sundhedsdag på Hvidovre Gymnasium & HF. Det var HF-klassen 1.q, hvis elever går på sundheds- eller pædagoglinjen, der havde inviteret børnene til en håndfuld workshops om sundhed. Læs en reportage fra dagen og se de herlige billeder her.

Kommende aktiviteter og begivenheder på HvG

Tysk-interesserede 2.g’ere i Berlin
I den første uge af november er der en frivillig tur til Berlin for de elever i 2.g, der har særlig flair og interesse for tysk. Samtidig tager alle skolens tysklærere med på turen.

Karakterer til STX-eleverne
Tirsdag den 17. november skriver skolens lærere terminskarakterer ind for alle STX-eleverne, der vil kunne se dem i Lectio fredag eftermiddag efter skole.

Fredagscafe
Fredag den 20. er der Fredagscafe med levende lys, lyskæder og efterårshygge.

Forældrekonsultation
Torsdag den 26. november er der mulighed for forældre for at få en snak med en specifik lærer. En uges tid inden kan forældrene booke samtaler med lærerne i Lectio.