Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 20 november 2022

Beste lezer,

Wijsheid vind je in jezelf. Deze keer nodigen we je uit om dat te onderzoeken. Dat kan in een masterclass, praktijkopleiding en trainingen of in mooie documentaires over de zorg voor elkaar. Lees hieronder meer!

Vrijwilligersacademie Amsterdam - trainingen

Ontmoeting in de tussenruimte

Het lichaam weet het het best, wordt wel gezegd. Tijd voor een masterclass over onze innerlijke wijsheid.

Samen met Dorit Weintal (choreograaf/danser/multidisciplinair kunstenaar) onderzoeken we hoe we verbinding kunnen maken met instinctieve kennis. Hoe maken we contact in de tussenruimte tussen tegengestelde gemoedstoestanden?

Benieuwd? Doe ook mee aan deze gratis masterclass in het Engels, op woensdag 23 november van 14:00 tot 17:00 uur. Meld je hier aan!

Praktijkopleiding tot vertrouwenspersoon

Binnenkort start weer een nieuwe groep in de praktijkopleiding 'Vertrouwenspersonen in Oost’. Daarin leer je om een sleutelfiguur te worden voor gezinnen in Amsterdam-Oost die met armoede te maken hebben. Deze gratis opleiding wordt verzorgd door deskundige trainers en opleiders. Eric deed de opleiding en legt in een interview uit wat dit voor hem betekende. 

Lees hier alles over de praktijkopleiding. Als je nog vragen hebt, of als je je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar karin@vrijwilligersacademie.net en wij nemen contact met je op.

Voor in je agenda

Grijp je kans en doe mee; onderstaande trainingen en bijeenkomsten hebben nog plaats. Schrijf je snel in!

Vrijwilligerscafé: werkelijk en toegewijd aanwezig zijn
Onze huisfilosoof Dick de Korte geeft een inleiding op de presentiebenadering van Andries Baart, die een alternatief biedt op de maakbaarheidscultuur. Een heel belangrijk thema van deze tijd, dus praat mee!
Donderdag 24 november | 15:00-17:00 uur | aanmelden

Geweldloze communicatie – deel 2
In deze vervolgtraining leer je meer over geweldloze communicatie en gaan we dieper in op de methode verbindend communiceren.
Maandag 28 november + 12 december | 19:00-22:00 uur | aanmelden

De Socratische gesprekshouding
Leer in drie bijeenkomsten met de gespreksmethode van Socrates je contacten te verdiepen door 'goede' vragen te stellen.
Dinsdag 9 november + 6 + 20 december | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Werken met stilte 
Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer in twee bijeenkomsten over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.
Donderdag 1 + 8 december | 15:00-17:00 uur | aanmelden

Theatercollege ‘Opgelost!’
Door de nadruk te leggen op je eigen kracht, open je mogelijkheden voor de ander (en misschien ook wel voor jezelf). Dat en meer leer je in het gratis theatercollege Opgelost!
Donderdag 1 december | 19:30-21:30 uur | aanmelden

Oriëntatie op ervaringsdeskundigheid
Overweeg jij een opleiding tot ervaringsdeskundige? Kom naar een van de informatiebijeenkomsten en ontdek of het echt iets voor jou is: op dinsdag 6 december om 14.30 uur over de TOED oplelding en om 16.00 uur over de GEO opleiding

Gouden tijd-tip

Wat heeft geluk met tijd te maken? Of beter gezegd: met tijdgebrek? Jaap Vriend, trainer en geluksexpert geeft een lesje time management. Lees hier zijn column.

Zorgen voor elkaar

Nederland kent meer dan vijf miljoen mantelzorgers en dat worden er in de toekomst zeker meer. 2Doc selecteerde vijftien films vol liefdevolle dochters, vriendelijke buren en eindeloos geduldige ouders. Bekijk ze hier:

Veertien hartverwarmende documentaires over mantelzorgers (2Doc)

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven