Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 29 oktober 2023

Beste lezer,

Bij de Vrijwilligersacademie besteden we veel aandacht aan het maken van contact. Wat is bijvoorbeeld helpend in het contact met mensen met een verslaving? Of mensen met dementie? Je vindt het allemaal terug in de workshops en trainingen hieronder in deze nieuwsbrief.

Vrijwilligersacademie Amsterdam - Trainingen

Psychiatrie en contact: verslaving

In de training Psychiatrie en contact aankomende woensdag van 19:00 tot 22:00 uur onderzoeken we de relationele betekenis van verslaving. Wat zijn de oorzaken en gevolgen voor de gebruiker en anderen? We onderzoeken met elkaar wat helpend is in het contact.

Is deze training interessant voor jou? Schrijf je hier in!

Ont-moeting Je kunt meer leren

Met Je kunt meer leren willen we zo veel mogelijk mensen de kans bieden om te leren. Ook de mensen die (nog) niet meedoen omdat een workshop of training misschien een te grote stap is.

Daarom organiseren we een aantal 'ont-moetingen': waar niets moet maar alles mag! We nodigen jou en je deelnemer van harte uit om te komen eten op woensdag 8 november om 18:00 uur bij SCIP. Voor €5,- per persoon krijg je een heerlijke maaltijd uit eigen keuken. Na de maaltijd gaat wie wil in gesprek onder leiding van ervaringsdeskundigen Karla & Mike. Dat kan over van alles gaan, maar niets moet.

We hopen dat je mee doet! Neem gerust iemand mee; als je samen gaat wordt het misschien gemakkelijker en leuker. Meld je hier wel even aan zodat we weten dat je komt!

Voor in je agenda

Onderstaande trainingen en bijeenkomsten hebben nog plaats. Grijp je kans en schrijf je in!

Omgaan met delier en dementie (nieuw)
Krijg jij als vrijwilliger weleens te maken met mensen die de diagnose dementie hebben? Leer meer over de oorzaken en kenmerken van delier en dementie en hoe je hiermee om kunt gaan.
Woensdag 1 november | 19:30-20:30 uur | aanmelden

Werken met stilte
Hoe werk je met stilte en welke methoden kunnen je hiervoor gebruiken? Leer in twee bijeenkomsten over de zeven pijlers van mindfulness.
Donderdag 2 + 9 november | 15:00-17:00 uur | aanmelden

Grenzen stellen
Veel vrijwilligers hebben moeite met nee zeggen omdat ze een goede relatie willen behouden met hun deelnemer. Leer jouw grenzen (her)kennen en hoe je deze beter kunt aangeven.
Dinsdag 7 + 14 november | 19:00-22:00 uur | aanmelden

De Socratische gesprekshouding
Leer met de gespreksmethode van Socrates je contact te verdiepen. Zo kun je je deelnemer versterken om zijn/haar eigen kennis in te zetten.
Woensdag 8 + 15 + 29 november | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Geweldloze communicatie
Maak in drie bijeenkomsten kennis met de uitgangspunten van geweldloze communicatie en leer verbindend communiceren.
Donderdag 9 + 16 + 23 november | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid

In de Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in teams leer je over het inzetten van ervaringsdeskundigheid in de context van een buurtteam of ouder- en kindteam. Deze teams ondersteunen Amsterdammers op het gebied van zorg, wonen, dagbesteding, werk, etc. De opleiding bestaat uit een pakket van lessen, intervisie en trainingen, wat je combineert met praktijkervaring in een team.

Overweeg jij deze praktijkopleiding te volgen? Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 1 november om 13:00 kun je erachter komen of het echt iets voor je is.

Wil je eerst verkennen of het inzetten van je eigen ervaringen iets voor je is? Dan is de training Ervaringskennis voor vrijwilligers, die van start gaat op maandag 6 november, misschien iets voor jou!

De labels die we meedragen

Je weet nooit welke labels iemand met zich meedraagt. Door wat we hebben meegemaakt, wat mensen tegen ons hebben gezegd, of door hoe we over onszelf denken. Dit mooie filmpje laat zien dat een klein gebaar een groot verschil kan maken - door een ander soort label door te geven!

Video The labels we carry | BeecherFeature Productions

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven