Facebook icon Forward icon

Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF - maj 2016

I april har vi lagt stor vægt på samarbejde og vidensdeling med andre. Hele to grupper af vores elever har for eksempel været i Island med elever fra andre gymnasier og folkeskoler for at lære om den vilde, islandske natur.

Og flere af gymnasiets klasser har enten været på faglige ekskursioner ud af huset, hvor de har lært af andre, eller fået besøg af folk på skolen, som har gjort dem klogere.

Sidst men ikke mindst har der været gallafest – et højdepunkt for mange af afgangseleverne.

Venskaber på vulkanøen

Hånden ned i en varm vulkan, polarræve, vandspruttende gejsere, smukke vandfald, vilde sandstorme og ikke mindst nye venskaber: 10 elever fra gymnasiet, der fra den 25.-30. april var i Island sammen med elever fra tre folkeskoler i Hvidovre, fik i dén grad én på opleveren. Eleverne var afsted med Talenter på Tværs-projektet, som du kan læse mere om her.

Ud over en række faglige artikler, som eleverne skal skrive til hjemmesiden EMU (Elektronisk Mødested for Undervisningsverdenen), har eleverne hver dag skrevet sjove blogs fra turen. Her kan du læse blogindlæggene, se de flotte billeder og de vilde videoer, som eleverne optog med en medbragt drone.

I vejrgudernes kløer på Island

Ugen inden at eleverne fra Talenter på Tværs-projektet var i Island, var 10 elever fra gymnasiet på en lignende tur til selvsamme vulkanø. Denne gang var det ikke sammen med folkeskolelever, men med elever fra to andre gymnasier på en såkaldt Masterclass. Masterclass’en kan du læse mere om her.

Også i denne gruppe skulle eleverne lave et produkt fra turen – en række artikler og billeder til DRs læringsportal for gymnasieelever, DR Gymnasium.

Modsat eleverne fra Talenter på Tværs-turen, som fik masser af sol på deres rejse, blev Masterclass-eleverne i dén grad udsat for det meget omskiftelige og vilde, islandske vejr! Her kan du se billeder og læse mere om turen.
 

Galla med masser af glimmer

Det blå glimmerforhæng, som eleverne skulle igennem for at komme ind til gallafesten den 8. april, glitrede om kap med de skinnende helium-balloner i loftet, pigernes smykker og broderede kjoler, fyrenes lak-skinnende hår og det farvede lys fra DJ’ens diskokugler.

Rektor Kirsten stod naturligvis klar på parkeringspladsen til at byde velkommen til de flotte og glade afgangselever.

Her kan du læse mere om og se billeder fra festen, som for mange afgangselever var et af årets højdepunkter.

Møder med virkeligheden

På HvG går lærerne op i, at eleverne bliver undervist uden for skolen såvel som inde i klaseværelserne. Også selvom mødet med virkeligheden for nogle kan virke lidt voldsom.

Derfor tog 1.r den 15. april på en fælles tur i fagene naturgeografi og biologi for at se nærmere på fødevareproduktion og moderne landbrug. Eleverne studerede malkerobotter og overværede – med blandede miner – hvordan slagtning af grise foregår.

Den 18. april om aftenen var det gymnasiets tur til at få besøg udefra. Fem af skolens klasser, der har haft forløb om dansk deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan, mødtes til en aften med film og oplæg om netop det emne. De fik blandt andet besøg af formanden for De Danske Feltpræster, der tidligere selv har været udsendt. Han fortalte om, hvad danske soldater, der er udsendt i Afghanistan, laver dernede.

Du kan læse mere om begge arrangementer på gymnasiets nyhedsside her.

Aktiviteter og begivenheder på HvG i maj

12. maj: Filmfestival på gymnasiet
Alle er velkomne til denne festlige aften, hvor mediefagseleverne viser deres årsfilm. Professionelle filmfolk uddeler priser til filmene i forskellige kategorier, og de bedste går videre til en regional filmfestival for gymnasieelever.

20. maj: Sidste skoledag + Fredagscafe
Fredag den 20. maj er sidste undervisningsdag for alle eleverne. Dagen afsluttes med skoleårets sidste Fredagscafe.

23. maj-22. juni: Eksamensperiode
Det er i denne periode, at eleverne kan komme op til eksamen.