Facebook icon Forward icon

Fokus på god trivsel – også på de sociale medier // Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF, februar 2018

Der er fokus på trivsel både på og uden for skolen:
~ En del elever kan se frem til fede oplevelser i udlandet - i skrivende stund er en gruppe spansk-elever i Malaga, og lige efter vinterferien sender vi elever til både USA og Berlin.
~ På skolen nærmer Trivselsdagen sig; en dag for alle på skolen, hvor der er fokus på god trivsel og ’digital dannelse’ – vi skal på almindeligt dansk lære, hvordan vi opfører os etisk og moralsk korrekt på de sociale medier.

Pssst - sig det videre:

Trivselsdag for hele skolen den 2. marts

Trivselsdagen, som er for alle elever og medarbejdere på skolen, skal handle om digital dannelse: Hvordan sikrer vi os, at vi opfører os etisk og moralsk rigtigt, når vi er på de sociale medier?

Vi får blandt andet besøg af Pulterkammerets Aktivister*, som holder oplæg for os, inden vi i grupper skal arbejde med forskellige cases. Dette gruppearbejde skal indgå i en strategi til forebyggelse af digital krænkelse og mobning på Hvidovre Gymnasium & HF.

Arbejdsgruppen, som har planlagt dagen, består af elever, lærere og ledelse.

*Pulterkammerets Aktivister er en facebookgruppe, som bekæmper hævnporno på sociale medier ved at kontakte forældre til unge, der deler, efterspørger og bytter nøgenbilleder

”Det er jer elever og lærere, der får mig til at føle mig godt tilpas”

Elevers og læreres nærvær gjorde forskellen for mange af de gæster, der kiggede forbi Hvidovre Gymnasium & HFs informationsaften tirsdag den 16. januar. Som en mor til en folkeskoleelev sagde:
”Vi følte os godt tilpas, så snart vi trådte ind ad døren. Det skyldtes alle jer. Eleverne og lærerne og den åbne måde, vi bliver taget imod af jer på.”

Her kan du læse en lille reportage fra aftenen og se billeder.

Årets elevmagasin til dén, der overvejer HvG

Elevmagasinet er til dig eller dén, der overvejer at gå på Hvidovre Gymnasium & HF.

Heri finder du beskrivelser af vores studieretninger og fagpakker på STX og HF, udtalelser fra nuværende og tidligere elever, muligheder for efter-skole-aktiviteter og elevudvalg og masser af billeder!

Send endelig linket videre til én, du tror, der kunne blive glad for at blive elev her på gymnasiet.

Læs elevmagasinet her.

3.g’erne shoppede AT-fag på biblioteket

Netto, Lidl og Føtex var skiftet ud med Sanne, Silas, Helle og andre lærere fra skolen, da Hvidovre Gymnasium & HF i samarbejde med Avedøre Bibliotek holdt såkaldt AT-fagsupermarked for 3.g’erne onsdag den 31. januar - to dage efter afsløringen af årets AT-emne, som i år er: ’Alternativer.’

Men hvordan foregår sådan et ’AT-fagsupermarked’? Og hvad er det nu, AT-forløbet og –eksamen går ud på? Bliv klogere her!
 

Stærkt og bevægende indblik i GIF-elevernes liv

”Lufthavnen er mit erindringssted, for den minder mig om, at min familie blev genforenet, og den minder mig også om, at efter mørke kommer lys, og efter sorg kommer glæde.”

Sådan lyder en af de mange gribende og personlige historier, man netop nu kan læse på de mange plancher i lokale 182 på Hvidovre Gymnasium & HF.

De er lavet af skolens GIF-elever (Gymnasialt Indslusningsforløb for Fremmedsprogede), som er blevet bedt om at finde og beskrive et sted i Danmark, der betyder noget helt særligt for dem.

Se flere eksempler og læs mere om udstillingen her.

Begivenheder i den kommende tid:

12/2-16/2: Vinterferie

19/2-27/2: Udvalgte engelsk-elever til Hayesville, USA

20/2: Elevrådet afholder fastelavn i lokale 182

22/2-25/2: Tysk A-elever og elever med tysk i 2.g til Berlin

 

 

2/3: Trivselsdag for hele skolen
+
Temafest om aftenen (med temaet ’Maskefest’)

9/3: HvG-samling (morgensamling for hele skolen)
+
Sprogdag (en dag med fokus på forskellige sprog og kulturer)
+
International Cafe (fredagscafe arrangeret af Cafeudvalget)

God vinterferie!