Facebook icon Forward icon

Oktober 2021

Ministerbesøg, idrætsdag, skraldeindsamling, naturvidenskabsfestival og stor glæde ved atter at kunne samles fysisk.

Nyt fra rektor

Kære elever og forældre på HvG

Som I kunne læse i mit brev fra sidste uge, kom der en ny elevfordelingsaftale lige før sommerferien. Det er en aftale, som vi har set frem til på Hvidovre Gymnasium & HF, fordi den sørger for at fordele gymnasieelever bedre, så skolerne får en blandet elevsammensætning, og alle skoler får nok elever til at hænge bedre sammen økonomisk. Flere elever betyder bedre økonomi, så vi kan oprette flere valghold og lave mange flere aktiviteter med eleverne.

Det bliver specielt med et skoleår 2022/2023 uden nye stx-elever, men sammen med eleverne sørger vi for at få det allerbedste ud af situationen.

Lige nu og her nyder vi, at det endelig igen er muligt at holde fysiske HvG-samlinger, sende nye elever på hytteture samt 2.hf’ere og 3.g’ere på studieture.

Rigtig god efterårsferie til alle.

Med venlig hilsen
Tania Sheikh Larsen
Rektor

Ministerbesøg

31/8:
Skatteminister Morten Bødskov havde en spændende debat med nogle af eleverne om Danmark efter Corona, skattepolitikken og indretningen af fremtidens velfærdssamfund.

Hytteture

31/8:
Efter et par coronaramte år kunne STX- og HF klasserne endelig komme afsted på ryste-sammen-hytteture i Oruphøj ved Roskilde.

Ungdommens Folkemøde

9/9:
Gennem to dage skaber festivalen Ungdommens Folkemøde rammerne for taler, musik, workshops og samtaler om de spørgsmål, der optager ungdommen mest om samfundet og samtiden!
Igen i år var flere klasser fra gymnasiet af sted.
Her er det 3b sammen med lærerne Jeanette og Anne, der nyder det dejlige vejr under Folkemødet

Ekskursion til KloakLab

16/9:

1p var på ekskursion til KloakLab, hvor elever og lærere fik en rundvisning, og eleverne lavede nogle forsøg, hvor de bl.a. rensede spildevand for phosphat og påviste dannelsen af CO2 i en gæringsproces.

KloakLab er en del af Biofos og ligger på Kanalholmen i Hvidovre.

Idrætsdag

17/9:
Til den årlige idrætsdag sveder klasserne for at vinde over de andre i alt fra tovtrækning og foldbold til pilekast og stafet.
Konkurrencen, der overskygger alle de andre, er imidlertid konkurrencen om at vinde den vildeste, sjoveste og/eller mest kreative udklædning. I år var det 3b, der løb med sejren for deres bondegårdsudklædning.
Strabadserne blev efterfulgt af årets første fredagscafé.

Skraldeindsamling

23/9:
2z var i forbindelse med deres igangværende projekt om plastikforurening en tur på Brøndby Strand for at samle skrald og affald, herunder plastik.
Der blev arbejdet i sandet på stranden, hvor eleverne fandt cigaretskodder, i klitterne var der mange plastikposer, engangsgrille samt et par glemte briller og en dyr (solo!) badesandal/klipklapper.
I vandet, iført waders og ketchere, var der ikke så meget affald (heldigvis), men meget liv i form af snegle, muslinger og krabber. Mikroplast i havet fandt de ikke, måske var det for småt til at se – eller også er det meste af forureningen terrestrisk – altså på selve Brøndby strand.
Det blev til 5 store sække, som de dygtige elever fyldte i løbet af en lille times tid.

Naturvidenskabsfestival

29/9:Tre 6. klasser og tre 9. klasser fra Frydenhøjskolen kom til Naturvidenskabsfestival på gymnasiet. Efter at have nydt frugt og juice fra kantinen myldrede de søde elever rundt på gymnasiet, guidet af gymnasiets dygtige elevrepræsentanter, til diverse fysiske øvelser som led i faget biologi som sjipning, bueskydning, motionscykling, insektstudier, samt eksperimenter i fysik og kemi.

Skolefodbold

3/10: 
Mandag deltog skolens fodboldhold i Skolefodbold-turneringen i Greve. De fik en flot 3. plads. Tillykke!

Kalender oktober/november 2021

Uge 41: 3.g og 2. hf tager på studietur

Uge 42: Efterårsferie

05. nov. Temafest

Uge 46: Spansk A på sprogtur til Malaga

 

Kalender december 2021

 

03. dec.: Julecafé

23. dec.: Juleferie