Facebook icon Forward icon

August 2022

Forsvarsminister på besøg, Translokation og start på nyt skoleår

Nyt fra rektor

Skolestart i sommersol
Så er vi i gang igen! Det er skønt at høre glade stemmer på gangene og se de fyldte klasselokaler. I år har vi budt to store HF-klasser og to GIF-klasser velkommen, og vi har endda flere på venteliste. Vores søde elevambassadører og dygtige lærere har planlagt et introprogram for de nye HvG-elever, så de hurtigt kan lære hinanden at kende og føle sig trygge og godt tilpas på skolen.

I år går vi for alvor i gang med skolens nye fokus på bæredygtighed og handlekompetencer - HvGRØN. Vi arbejder sammen med dygtige forskere og engagerede fagfolk om at designe en ny uddannelse, som elever fra sommeren 2023 gennemgår parallelt med deres studentereksamen. Det er en uddannelse, som vil lære eleverne at omsætte viden til handling og deltage aktivt og kompetent i løsningen af samfundets problemstillinger.
Meget mere om det i de kommende nyhedsbreve - stay tuned!

Besøg af forsvarsministeren

22. april:

I dag havde vi besøg af forsvarsministeren, Morten Bødskov. Ministeren talte med tre af vores klasser. Der blev talt om situationen i Europa (krigen i Ukraine) og den kommende afstemning om forsvarsforbeholdet. Det blev en god og varieret diskussion efter ministerens oplæg!

Huerne er kommet!

22/4:

I frokostpausen kunne spændte elever – 2 fra hver afgangsklasse – gå i arkivet i kælderen, hvor pedel Steen stod klar til at administrere uddelingen af kasserne med studenterhuer.

Huerne blev båret ned i kantinen, hvor eleverne traditionen tro – og under latter, råben og skrigen – brugte resten af pausen på at prøve huer.

Årets gallafest

6/5:

Så blev det endelig tid til årets gallafest, hvor afgangseleverne ankom i deres fineste og stiveste puds og gik ad den røde løber mod salen. Her var der pyntet fint op med balloner, serpentiner mv.

Eleverne dansede Les Lanciers, som traditionen byder, og derefter var der fest.

Translokation

23/6:

Var der translokation for gymnasiets studenter med taler, musik og uddeling af hædersbevisninger på gymnasiet. 

Efter translokationen, cirka kl. 11, kørte eleverne traditionen tro til Hvidovre Rådhus, hvor borgmester Anders Wolf Andresen tog imod studenterne og bød dem indenfor til en forfriskning, en tale og en sang.

Sangen fortsatte ved Byens Kilde – springvandet foran Hvidovre Hovedbibliotek – hvor studenterne danser. 

Bagefter kørte studenterne med dytten, piften og jubel afsted på forældreturné i deres festligt udsmykkede vogne.

Velkommen til nye og gamle elever efter sommerferien

10.-12/6:

Vi har glædet os til at gense gamle elever og til at ønske nye elever velkommen.

De 3 introdage blev de nye elever kastet ud i forskellige ryste-sammen-aktiviteter, og i fredags sluttede dagen af med café for alle.

Kalender for august

26/8: Tur til bakken efter skoletid (arr. af elevrådet)

31/8: Morgensang i 10-pausen

 

Kalender for september

2/9: Introfest

6/9: Filmaften

16/9: Idrætsdag og café

28/9: Morgensang i 10-pausen