Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 3 juli 2022

Beste lezer,

Je bent lekker aan de slag. Soms is het goed om terug naar de basis te gaan! Wat zijn die belangrijkste vaardigheden voor een goed contact? Dat leer je bij de Vrijwilligersacademie; in de basistraining, maar daarna even opfrissen in een terugkombijeenkomst kan ook! 

Iedereen is anders

Terugkombijeenkomst maatjes

Veel mensen hebben ons in een onderzoek verteld dat ze het leuk zouden vinden om nog eens terug te komen op de basistraining. Daarom is er nu de terugkombijeenkomst; een nieuwe training waar je de kans krijgt om ervaringen met andere vrijwilligers uit te wisselen en weer te oefenen. Doe ook mee; we zijn erg nieuwsgierig wat je er van vindt!

Er is nog plek in de terugkombijeenkomst van maandag 4 juli van 19:00-22:00 uur, aanmelden kan hier. De eerstvolgende terugkombijeenkomst is op woensdag 24 augustus.

Gelijkwaardigheid voor ervaringsdeskundigheid

Het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis (ANE) houdt zich bezig met de inzet van ervaringsdeskundigen in de Buurtteams. Onlangs zijn alle bestaande Buurtteammedewerkers opgenomen in een nieuwe functie-indeling, maar de professionele ervaringsdeskundigen staan hier (nog) niet in.

We vinden het belangrijk dat ervaringsdeskundige buurtteammedewerkers gelijkwaardig worden opgenomen. Als jij dat ook vindt, kan je de verklaring mede ondertekenen.

Voor in je agenda

Grijp je kans; onderstaande trainingen en bijeenkomsten hebben nog plaats. Je bent van harte welkom!

Omgaan met weerstand
Krijg praktische handvatten om om te gaan met weerstand. Je zal ook leren over de oorzaken van weerstand, welke functie het heeft en hoe je het kan herkennen.
Donderdag 14 juli | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Vrijwilligerscafé: armoede in deze tijd
Bij het vrijwilligerscafé kunnen vrijwilligers elkaar ontmoeten en van elkaar leren door vraagstukken te bespreken. Deze keer is het thema: armoede in deze tijd. Kom ook en praat mee, onder leiding van huisfilosoof Dick de Korte.
Donderdag 21 juli | 15:00-17:00 uur | aanmelden

Oplossingsgericht werken
Maak in twee bijeenkomsten kennis met de methode 'oplossingsgericht werken' en leer hoe je iemand kan ondersteunen om een stapje vooruit te zetten.
Woensdag 10 augustus + 17 augustus | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Zomerschool augustus
Deze zomer heeft de VA een uniek aanbod aan trainingen, gebaseerd op de favoriete onderwerpen van de trainers. We noemen dit de 'Zomerschool' die start in augustus. Neem vast een kijkje op de site.

Niet normaal

Tijdens de Week van de Participatie ging de VA in gesprek met socioloog Karlijn Roex. Karlijn schreef het boek “In verwarde staat". Iemand wordt als 'verward persoon' gezien, terwijl er eigenlijk sprake is van een verwarrende interactie. Dit kan ertoe leiden dat iemand wordt opgepakt, terwijl dat misschien helemaal niet nodig of zelfs schadelijk is.

Meer weten? Lees hier het prachtige verslag van deze interessante bijeenkomst.

Terug naar de basis

In deze video staat alles wat je leert in de basistraining voor maatjes - uitgelegd in een paar minuten. Om nog eens op te frissen...

Video 'Basistraining bij de Vrijwilligersacademie'

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven