E-mail not displaying correctly? View it in your browser

Aspiravi
NIEUWSBRIEF ASPIRAVI-GROEP
OKTOBER 2021
Voorbereiding bouw grootste windpark van Vlaanderen gestart
(12 windturbines)

De werken voor de retrofit en uitbreiding van windpark Lommel Kristalpark zijn aangevat. 8 van de bestaande 13 windturbines van het windpark in Lommel worden vervangen door 6 nieuwe, meer performante exemplaren. Dankzij deze retrofit zullen de 6 nieuwe Aspiravi windturbines tot 75% meer groene stroom produceren dan de 8 huidige exemplaren. Daarnaast wordt het windpark door Lommel win(d)t ook nog eens verder uitgebreid met 6 bijkomende windturbines.


De voorbereidende grondwerken zitten momenteel in de laatste fase. Daarbij worden de kraanvlakken van zowel de 8 te demonteren windturbines als van de 12 nieuw te bouwen exemplaren aangelegd en worden de nodige toegangswegen voorzien. Intussen zijn ook de funderingswerken voor 3 nieuwe windturbines gestart en zijn de kabelwerken volop aan de gang. Er zijn reeds een tiental boringen uitgevoerd en enkele kilometers kabel aangelegd.


In de tweede helft van oktober kan dan de demontage van de 8 te vervangen windturbines beginnen. De eigenlijke opbouw van de 12 windturbines (6 retrofit + 6 uitbreiding) is voorzien tussen juni en oktober volgend jaar. Dat maakt van dit project meteen ook het grootste windpark van Vlaanderen dat in één fase wordt opgebouwd.


Windpark Lommel Kristalpark zal uiteindelijk in totaal uit 17 windturbines bestaan, goed voor de productie van groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van maar liefst 32.400 gezinnen.

 

Drone video’s opbouw Diepenbeek en Ham

De nieuwe windturbine langs de E313 in Diepenbeek is inmiddels volledig opgebouwd en in Ham zit de opbouw van de nieuwe windturbine langs diezelfde snelweg in de laatste rechte lijn. Eind september was onze dronefotograaf getuige van het liften van de hub in Diepenbeek en van een MST (Modular Steel Tower) torendeel in Ham.

 

Wist je dat de Aspiravi-groep nieuwe collega’s zoekt?


Wil je zelf een nieuwe uitdaging of ken je iemand met interesse in de sector van de hernieuwbare energie?
Bekijk zeker onze openstaande vacatures!

jobs.aspiravi.be/nl

 
Disclaimer: Aspiravi nv is eigenaar van alle teksten en foto’s: Vaarnewijkstraat 17 | 8530 Harelbeke | België
Website Linkedin Instagram

contact - uitschrijven