Facebook icon Forward icon

April 2023

Studieture, ambassadørbesøg og aprilsnar!

Hilsen fra rektor

Nu spirer det rundt omkring i skolens grønne omgivelser, og om et par måneder springer årets HvG-studenter ud. Vi elsker de mange traditioner, som hører med til foråret på et gymnasium. De sidste opgaver skal afleveres, og i fagene er repetitionen i fuld gang. D. 12. maj offentliggøres årets eksamensplan, og salen gjalder af elevernes tilråb, når de hører, hvilke fag, de skal op i.
Først gælder det de skriftlige eksaminer, og derefter kommer turen til de mundtlige prøver. De første studenter får hue på d. 19. juni , og det er nogle af de allerbedste dage på HvG.
Til de kommende studenters forældre: støt dem i den kommende tid - vi skal også nok passe godt på dem. Og nyd så den søde studentertid sammen med jeres unge mennesker - den tid kommer aldrig igen. Til alle I andre: husk at vinke og dytte til vores søde studenter, når de d. 23. juni kører gennem byen med flotte huer og høj musik!

Møde om skovhaven

2/2:
I dag har udvalget HVGrøn holdt et møde om vores skovhave. Charlotte som er permagartner, hjælper og har styr på skovhaven. Der blev brainstormet en masse om hvad man kunne tilføje og lave i haven; både elever og lærere havde en masse gode ideer. Til sidst gik alle ud hvor skovhaven kommer til at befinde sig.

1hf på tur til Stevns Klint

9/2:
I dag har hele 1HF årgang været på tur med deres NF lærere. Bussen kørte til Stevns klint, hvor eleverne lavede opgaver i de forskellige fag. Efter en times tid, kørte bussen videre til Stevns Klint Museum, hvor eleverne svarede på flere spørgsmål. Derefter havde de frie tøjler på museet.

Uge sex på Risbjerggaard

10/2:
Tak til Kulturhus Risbjerggaard for en spændende og lærerig dag for vores 2g’ere i anledning af uge sex. Der blev diskuteret dilemmaer, sat og rykket grænser. Og tak til verdens sejeste elevråd (HvGs selvfølgelig!)

2g på studietur til Dublin

26/2:
Alle vores dejlige 2.g´ere og deres lærere havde en rigtig god studietur til Dublin. Der var stille på skolen i den uge, og vi savnede eleverne.

Kvindernes Kampdag

8/3:
Kvindernes Internationale Kampdag blev i dag markeret på forskellig vis.
2. hf´erne fik besøg af Antonia, der som frivillig hos Amnesty International satte fokus på self-empowerment OG Lizaveta fra 1j bragte en hviderussisk tradition til HvG: På Kvindernes Internationale Kampdag giver man sine kvindelige lærere blomster - og så er det en officiel fridag...for kvinder. Her er Malene den heldige modtager af Lizavetas smukke tulipaner

Øreakupunktur imod stress

23/3:
Hver torsdag for tiden er Sannie fra @ungeliv_hvidovre ude hos os og laver NEDA, også kaldet øreakupunktur. Man kan også få en slags sten klistret på sit øre, foran og bagi. Så hvis man har tankemylder og stress, kan man trykke stenene sammen i 3 sekunder. Som I kan se kom Tania på besøg idag!

Fællesskab & Handlekraft

30/3:
I dag var hele 2.g årgangen i færd med at afprøve den nye Fællesskab & Handlekraft uddannelse der bliver obligatorisk fra næste år.
De skulle skabe et mindmap og derefter et visionmap med aktioner der vil gavne enten selekte elever eller hele HvG. Til sidst skal aktionerne udføres!

Aprilsnar

1/4:
Årets aprilsnar gik pr. tradition ud på, at der blev skrevet ud til alle eleverne, at deres terminsprøvekarakterer var forsvundet ved en digital opdatering! Dén var der alligevel ikke mange der hoppede på!

2. og 3. z på besøg i DTU

11/4:
2. og 3.z på opdagelse i DTU.
Foran os ventede en dag fuld af undervisning og øvelser med pipetter, buffere, DNA, restriktionsenzymer, plasmider, PCR, gel-elektroforese og mange andre spændende ting indenfor mikrobiologien. Vi nåede også at få lidt info om de mange spændende retninger, man kan vælge indenfor ingeniørstudierne på DTU.

Ekskursion til Christiania

13/4:
I tirsdags var 3x på ekskursion til Christiania med fagene historie og oldtidskundskab. Eleverne blev forelagt Christianias historie af en beboer i fristaden og efterfølgende vist rundt. Derefter skulle eleverne forholde sig til Christiania som erindringssted og historisk kilde i historie og i oldtidskundskab reflektere over Christiania som et slags Utopia.

Den amerikanske ambassadør på besøg på HVG

18/4:
I dag havde HvG fint besøg af Alan Leventhal, den amerikanske ambassadør i Danmark.
Mange interessante og vigtige emner, som krigen i Ukraine, våbenlovgivningen i USA, USAs forhold til Rusland og Kina, kom under kyndig behandling af HvGs skarpe elever.

SÆT X I KALENDEREN:

HvG fylder 50 år d. 17. august!

Kom og vær med til at fejre os.

Der vil blandt meget andet være markedsplads med livemusik, boder, mad og drikke.

Kalender maj:

Uge 18: 1. hf til NF-eksamen

04. maj: Gallafest

05. maj: St. Bededag

08. maj: HvG by Night

12. maj: Café

12. maj: Sidsteskoledag

18.-19. maj: Kr. Himmelfart

29. maj: 2. Pinsedag

Kalender juni:

19. juni: Huedag

20. juni: Huedag

21. juni: Huedag

21. juni: Dimissionsfest og -middag

23. juni: Translokation

(Se venligst skolens hjemmeside vedr. traditioner og begivenheder i denne måned: https://www.hvidovregymnasium.dk/?page_id=13608)