Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Twitter Facebook Youtube
Nieuwsbrief | 7 juli 2024

Beste lezer,

Leren in de zomer! Even niks doen kan lekker zijn op zijn tijd, maar hoe fijn is het om ook te investeren in jezelf door zo nu en dan een training te volgen. Kom naar de Vrijwilligersacademie en doe mee aan een van de unieke trainingen van de Zomerschool!

Vrijwilligersacademie | Trainingen

Grijp je kans: nieuwe trainingen in de Zomerschool

De Zomerschool biedt unieke trainingen gebaseerd op de favoriete onderwerpen van onze trainers. Zo geeft Eline workshops over het versterken van het doenvermogen en het oefenen met intercultureel nee zeggen. Andrea onderzoekt hoe we door te luisteren naar de taal van ons hart meer inzicht en rust kunnen krijgen. Met Ciska leren we over transactionele analyse, een methode binnen de psychologie. En zo zijn er nog veel meer bijzondere trainingen; je vindt ze allemaal in dit overzicht.

De trainingen van de Zomerschool zijn open voor iedereen; schrijf je nu in!

Praktijkopleiding tot buurtvertrouwenspersoon

Help jij graag anderen in je wijk en wil je een volgende stap zetten door als vertrouwenspersoon aan de slag te gaan? In de praktijkopleiding tot buurtvertrouwenspersoon word je voorbereid om een belangrijke schakel te vormen tussen Amsterdammers en de (in)formele zorg. Je volgt de opleiding in een vaste groep van ongeveer 10 mensen, waarbinnen je praktijkervaring in de buurt combineert met een pakket van lessen, intervisie en trainingen.

Overweeg jij deze praktijkopleiding te volgen? In het najaar start een nieuwe groep waarvoor je je kunt aanmelden. Neem een kijkje op de website voor praktijkopleidingen voor meer informatie en meld je aan.

Voor in je agenda

Grijp je kans en doe mee: onderstaande trainingen en bijeenkomsten hebben nog plaats. Je bent van harte welkom!

Praktische filosofie: de deugden als gids
In vier gratis colleges gaan we samen nadenken over de grote vragen in de filosofie en over de zoektocht naar de zin van het bestaan.
Donderdag 11 + 18 + 25 juli + 1 augustus | 15:00-17:00 uur | aanmelden

Howie the Harp informatiebijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst kom je meer te weten over Howie the Harp, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige. Stel al je vragen of volg een korte workshop.
Woensdag 17 juli | 9:30-12:30 uur | aanmelden

Doenvermogen (Zomerschool)
Heb jij ook wel eens plannen of goede voornemens, waar niks van terecht komt? In deze praktische workshop krijg je tips en inzichten om jouw eigen ‘doenvermogen’ en mogelijk ook die van je maatje te versterken.
Maandag 29 juli | 14:00-17:00 uur | aanmelden

Intercultureel nee zeggen (Zomerschool)
In deze workshop gaan we verschillende culturele perspectieven op 'nee zeggen' onderzoeken en hier ook mee oefenen.
Dinsdag 30 juli | 14:00-17:00 uur | aanmelden

Taal van het hart (Zomerschool)
Bewustwording en leren luisteren naar onszelf staan centraal in deze workshop. We gaan aan de slag met concrete oefeningen die bijdragen aan meer zelfkennis, meer inzicht en het ervaren van rust.
Dinsdag 30 juli + 6 augustus | 19:00-22:00 uur | aanmelden

Voorbij de woorden, werken met stilte

Goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. Het kan tijd kosten voordat de ander zich open durft te stellen. In dit proces hebben we soms de neiging om stiltes op te vullen en ‘gaten te dichten’. Maar wat als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als ‘ruimte maken’?

Ook leren hoe je werkt met stilte? Schrijf je in voor deze gratis training van twee bijeenkomsten op dinsdag 30 juli en dinsdag 6 augustus om 15:00 uur. Aanmelden kan hier.

Meester in uitstellen

We kennen het allemaal wel; een opdracht of taak op tijd willen doen, maar toch tot het allerlaatste moment uitstellen. In deze hilarische TED Talk laat Tim Urban zien hoe het werkt in het hoofd van een 'master procrastinator', iemand die altijd tot het laatste moment wacht om dingen gedaan te krijgen.

Inside the Mind of a Master Procrastinator | Tim Urban | TED

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingescheven bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

Contact  |  Gegevens updaten  |  Uitschrijven