Facebook icon Forward icon

Hypnotiserende introdage // Nyhedsbrev fra Hvidovre Gymnasium & HF - september 2017

Sommeren går på hæld – men skoleåret med alle dets oplevelser er først lige begyndt!

De nye elever har kun gået på skolen i en måned, men har allerede været til Introdage, rystesammen-arrangementet 'HvG By Night', skolerårets første HvG-samling (morgensamling) i vores store fællessal og naturligvis haft deres første møder med lærere, fag og klassekammerater.

Rektor: "Vi er fælles om en god skole"

”For nogle af jer er det genkendelsens glæde at vende tilbage efter sommerferien. For andre er det spændingen ved at skulle starte i gymnasiet og møde nye klassekammerater og lærere.
Vi ønsker, at I skal have et godt uddannelsesforløb her de næste et, to eller tre år.

Derfor har vi fra ledelsens og lærernes side gjort vores bedste for, at I får god start:
I startede med at blive modtaget og introduceret til skolen af vores introvenner, som er ældre elever fra skolen, der sørger for, at de nye får en god start.
I var til 'HvG By Night', som er en hel dag og nat sammen med jeres nye klassekammerater, hvor I fik mulighed for at lære hinanden rigtig godt at kende. Nogle af jeres lærere deltog, og jeg spiste sammen med jer og talte med jer. Inden da var jeg også rundt i klasserne og hilse på jer allesammen.
På fredag, den 8. september, har vi Idrætsdag. For mig er det et af årets absolutte højdepunkter på HvG, hvor alle er i gang – også lærerne – og dyster mod hinanden. Jeg har den meget fornøjelige opgave at kåre årets bedst udklædte klasse – og jeg er spændt på at se, hvad I finder på i år.
Fredagen efter er der Introfest – årets første elevfest - og der håber jeg også at se jer alle sammen.

Vi er alle sammen fælles om at skabe en god skole: Vi lærere og ledelse skaber rammerne for, at I kan få et godt uddannelsesforløb her på HvG. I skal hjælpe med at fylde rammerne ud – ved at være gode og seriøse studerende og ved at deltage i sociale og kulturelle arrangementer. Dem er der heldigvis masser af her!

Velkommen!

- Kirsten Jensen"

Rektor på Hvidovre Gymnasium & HF

Hypnotiserende introdage

De sidder på hver deres blå stol – de 10 nye 1.G’ere og 1.HF’ere, som er blevet udvalgt af hypnotisør Mikkel Karlsen til at komme op på scenen i gymnasiets fællessal. Med hænderne foran sig kører de bil – det er de i hvert fald hypnotiserede til at tro, de gør – og bryder med ét ud i hvin, da Mikkel fortæller dem, at der er kravlet en hær af myrer ind i bunden af deres bil. Eleverne kæmper med de usynlige myrer, mens publikum – resten af skolens nye elever – klasker sig på lårene af grin.

Det festlige indslag markerede afslutningen på introdagene den 10. og 11. august for alle skolens nye 1.G’ere og 1.HF’ere.

På de blot to dage guidede skolens introvenner (ældre elever) de nye elever igennem et tætpakket, men underholdende program: De blev introduceret for en lang række nye ansigter som fx deres klassekammerater, introvenner, lærere og studievejledere. De blev sat ind i skolens IT-system, fik taget billeder til studiekort og lært skolens lokaler og områder at kende.

Læs mere om introdagene lige her.

Snapshots fra introdagene

Herunder får du en smagsprøve på alle billederne fra de to introdage den 10. og 11. august.

Vil du se flere, så kig i vores galleri på vores hjemmeside.

Introvennerne med klasseskilte viser vej for de nye elever.

Tovtrækning - en af disciplinerne i Den Store HvG-Dyst!

Løg smager som lækre æbler (når man er hypnotiseret ;-) )

Hvidovre Gymnasium ryster nye elever sammen – dag og nat

”Det har været noget af en uforglemmelig aften, og vi har været rigtig glade for at være med. Det er noget helt andet, når man overnatter sammen.”

Sådan siger Dafina Zekiri, elev på Hvidovre Gymnasium & HF, efter hun har tilbragt knap et døgn sammen med sine nye klassekammerater i 1.b til 'HvG By Night.'


Konceptet blev for første gang prøvet af sidste år og blev en succes, som skolen derfor gentager i år. Alle de nye elever skal tilbringe en hel dag og nat sammen med deres nye klasse, en anden klasse og deres lærere.


”Formålet med ’HvG By Night’ er at ryste eleverne sammen og give dem en mulighed for på et tidligt tidspunkt at føle sig hjemme på skolen,” fortæller rektor Kirsten Jensen. Hun dukker selv op til samtlige ’HvG By Night’-middage, hvor hun spiser med og hilser på de nye elever.

Her kan du læse mere om H'vG By Night'.

Kommende aktiviteter og begivenheder på HvG

Idrætsdag og Sportscafe // 8. september
På Idrætsdagen dyster klasserne i forskellige sportsdiscipliner (og ikke mindst i 'Bedste udklædning') mod hinanden. Dagen afsluttes med årets første fredagscafe.

Introfest // 15. september
Skoleårets første skolefest er Introfesten, hvor man under hyggelige og festlige rammer kan lære sine nye klasse- og skolekammerater at kende (endnu bedre).

Forældreaften // 19. september
Gymnasiet inviterer alle forældre til 1.g-elever til at besøge skolen og høre om livet på gymnasiet. Det sker fra kl. 19.00-21.00.

Efterårsferie // uge 42
Skolen holder lukket fra og med mandag den 16. oktober til og med fredag den 20. oktober.