Facebook icon Forward icon

Så fik de huen på!

Eksamenerne er overstået, huerne er blevet sat på, der er blevet danset i springvandet ved Rådhuset, og de er kørt afsted i deres pyntede vogne - ja, vores afgangselever er blevet studenter og fejret med pomp og pragt.

I skrivende stund ligger skolen stille hen, og alle festlighederne er overstået, men i dette nyhedsbrev kan du (gen)opleve det hele :-)

På gensyn til de elever, der vender tilbage efter ferien, de elever, der for første gang skal være elever på vores skole, og et stort held og lykke fremover til alle afgangselever.

Rigtig god sommer!

"Vi er stolte af jer"

"Brug kræfter på at bygge bro i stedet for at grave grøfter.

Giv plads til håb og afvis dem, der vil skabe utryghed.

Afvis forsøg på at dele mennesker i ”os” og ”de andre”. Insister på, at vi er et ”os”, et ”vi” – i al vores mangfoldighed er vi et ”vi”.

På den måde vil I kunne bidrage til at gøre vores gode samfund endnu bedre.

Vi tror på jer, vi er stolte af jer – og vi ønsker jer al mulig held og lykke."

Med disse ord dimitterede rektor Kirsten Jensen dette års studenter.

Her kan du læse talen i dens fulde længde.

De første studenter

Mandag den 25. juni præcis klokken 9.40 fik gymnasiets første STX- og HF-studenter huen på (og da det skete på samme tid, drønede rektor Kirsten Jensen rundt for at give dem buketter hver især, som traditionen foreskriver).

Herefter fulgte de glade og lettede studenter i en lind strøm, som du kan se på disse skønne stemningsbilleder.
 

"Vi kommer til at savne jer"

”Det bliver så tomt, når I er væk” og ”I bliver i vore hjerter” stod der blandt andet i lærernes sange til deres afgangselever, da der onsdag den 27. juni blev holdt dimissionsmiddag for studenterne.

Den røde tråd i middagen var, at det var lærerne, der fejrede eleverne!

Dén tone blev slået an fra starten, hvor eleverne blev budt velkommen af deres lærere, som serverede velkomstdrinks. Til middagen blev der holdt personlige taler for alle klasser, sunget fællessang med vers til hver enkelt klasse, skrevet af deres lærere, og tilsidst sluttede skolens Personaleband (bestående af lærere og andre ansatte) middagen af med fem numre, og eleverne kastede sig ud i dans foran bandet.

Læs mere om middagen og se flere billeder her.

Så kørte de afsted – og vendte ikke tilbage

Da studenterne fra Hvidovre Gymnasium & HF kørte afsted i deres pyntede vogne fredag den 29. juni, markerede det afslutningen på årets translokation – og deres skolegang på gymnasiet.

Klokken 9 vandrede alle studenterne ind i skolens festsal til lyden af musik, og herefter gik et både festligt og formelt program i gang med tale af rektor Kirsten Jensen, musik fra skolens elever og elevtale af Pernille Rejmers fra 3.z: "Jeg har haft de tre bedste år, jeg overhovedet kunne tænke mig," sagde hun blandt andet til sine medstuderende.

Herefter fik Kirsten Jensen trænet armmuskler, da hun skulle overrække eksamensbeviser til alle afgangselever plus hædersbevisninger til elever, der i løbet af deres skolegang har ydet en særlig social eller faglig indsats.

Borgmesteren sang for

Så kørte studenterne afsted fra gymnasiet i deres festligt pyntede vogne ned til Hvidovre Rådhus, hvor borgmester Helle Adelborg inviterede op i Rådhussalen til tale og fællessang. Det blev også til den traditionelle dans i springvandet foran Rådhuset, inden studenterne med musik, hujen og vink kørte afsted mod deres forældre og endegyldigt lagde deres skoletid på Hvidovre Gymnasium & HF bag sig.

Vigtige datoer:

9/8: Kontoret åbner igen efter sommerferien

16/8: Første skoledag for alle elever (herunder introdage for de nye elever med aktiviteter og hygge)

17/8: Introdagene for de nye elever fortsætter

27/8: Skoleårets første HvG-samling (morgensamling)
 

3/9: HvG by Night for de nye STX-klasser (med overnatning på skolen)

4/9: HvG by Night for de nye HF-klasser (med overnatning på skolen)

7/9: Skoleårets første fest, Introfesten

Læs mere i Kalenderen på skolens hjemmeside