Facebook icon Forward icon

April 2022

Vintereksamen, Auschwitzdag, moskebesøg og meget mere

Nyt fra rektor

Så er det endelig begyndt at spire udenfor, og påsken står for døren. Her på HvG, som i resten af samfundet, er vi sluppet af med corona-restriktioner, og det er dejligt at være samlet på skolen igen. Siden sidst har klasserne for alvor indledt eksamenstræningen, og de kommende studenter sidder i skrivende stund og fordyber sig i deres storeskriftlige opgaver, SSO for 2.HF'erne og SRP for 3.g'erne.
Vi nærmer os skoleårets afslutning, som igen i år bliver lidt anderledes. 3.g'ernes eksamen er reduceret på grund af tiden med Corona og virtuel undervisning, og 2.HF'erne har fået valget mellem almindelig eksamen og en reduceret udgave. Vi vejleder dem, og vi oplever, at de er klar til deres afsluttende eksaminer.
Efter sommerferien starter vi op på et spændende år, der står i udviklingens tegn. Vi optager kun 1.HF'ere og får til gengæld tid og råd til at lave spændende projekter for blivende og kommende elever. Jeg skriver meget mere om skolens udvikling i det næste nyhedsbrev.

Påskehilsner fra Tania og HvG

Vintereksamen

Jan. 2022: I denne første hverdagsuge efter juleferien har 1hf og 2hf vintereksamen, mens 3.g'erne har SRP-kickstart.

26.01: Her er HvGs nye SoMe-gruppe

26/1: Her er HvG’s nye, skarpe SoMe-gruppe, som skal bidrage med indlæg på gymnasiets Facebook og Instagram.

International Auschwitzdag

27/1: Den 27. januar er en mindedag for Holocaust. Den markeres i regi af både FN og EU og i en række lande i både Europa og andre steder i verden. I Danmark har markeringen fået navnet Auschwitzdag, hvor ofre for Holocaust og andre folkedrab mindes.
I dagens anledning var alle 2.g’ere på ekskursion til bl.a. synagogen i Krystalgade.

Informationsaften

31/1: Tak for en hyggelig informationsaften! Vi glæder os til at se en masse HF-elever efter sommerferien.

Nyt logo til skolen SoTi

23/2: Stort tillykke til Cecilie fra 2.b, hvis flotte nye Logo til SoTi løb med sejren foran 15 indsendte forslag.

(SoTi er Social Tirsdag, hvor alle kan blive efter skoletid og lave forskellige aktiviteter sammen)

Spændende besøg i 1a mediefag

28/2: 1a mediefag havde i fredags virkelig spændende og spektakulært besøg af den new zealandske skuespiller Nathan Meister, som har været med som statist i kæmpestore film som RINGENES HERRE, HOBITTEN og AVATAR.
Nathan Meister fortalte om sit arbejde som statist i filmene, om hvilke roller han havde spillet, arbejdsopgaverne, sminkningen til ork, New Zealands filmindustri og meget mere.

2.g'erne på studietur

4/3: I denne uge har 2.g’erne været på studietur, bl.a. til Firenze, som bød på vandreture, godt vejr, italiensk kultur og en masse gode minder.

Moskebesøg

18/3: 3b var på ekskursion til en moske i København. Her fortalte imamen om de aktiviteter, der foregår i moskeen og om sit virke som imam.
Lærer Anne Yde fortæller: “Han lagde meget vægt på interreligiøs tolerance og næstekærlighed. Det var en stor oplevelse, ikke mindst den store gæstfrihed, vi blev mødt af. Så vi tog derfra klogere og med lommerne fulde af slik – og spiste fælles aftensmad på en restaurant i Nordvest.”

Lærer Cæcilies nye bog udkommet

21/3: I dag udkom Cæcilies nye bog “Den ufortalte historie” og det blev fejret ved den fineste reception. Så det er altså ikke latinske verber og spanske gloser det hele   Stort tillykke med udgivelsen.

Lærernes julearrangement - i marts

22/3: Livet på lærerværelset: Sidste års udskudte julearrangement for lærerne bestod af et lav-din-egen-kaffekop-i-ler arrangement. Lærerne glæder sig til at bruge deres fine kopper, når disse engang er blevet brændt.

Kalender april 2022

Uge 14: Elever fra 1., 2. og 3.g på tur til Færøerne
Uge 14: 3.g’ere afleverer deres SRP, 2.hf’ere afleverer deres SSO
Uge 15: Påskeferie
Uge 17: HvG-samling

Kalender maj 2022

6/5: Gallafest
10/5: GIF sidste skoledag
13/5: St. Bededag (skolen er lukket)
16/5: STX og HF sidste skoledag
26. + 27/5: Kr. Himmelfartsdag (skolen er lukket)