Facebook icon Twitter icon Forward icon

Kvinde kom af med "tågehjerne" og hovedpine

Sidste torsdag havde jeg en ung kvinde på 25 år til opfølgningen. Hun kom til mig i slutningen af marts klar til at afprøve om kosten kunne gøre noget for hendes fysiske og psykiske udfordringer. Jeg har fået lov at dele hendes historie.

Kvinden har diagnosen ADHD, uro, humørsvingninger, følte sig ofte depressiv, ”tågehjerne”, hovedpine, tung i kroppen og træt, lav på D-vitamin og jern, oppustet mave, tendens til forstoppelse, græsallergi og PMS. Flere af problematikkerne har hun også haft gennem sin barndom.

Ovenstående gør, at hun ikke kan klare uddannelse eller job på fuldtid. Hun har gået i gymnasiet og vil virkelig gerne have en videregående uddannelse, men ”tågehjerne”, træthed mm. gør det ikke muligt.

Gennem nogle år har hun være medicineret for ADHD, men stoppede i starten af marts, da hun ikke oplevede at fordele opvejer bivirkninger.

Hendes kost er fornuftig og regelmæssig. Sodavand, appelsin, pasta og mælkeprodukter forværre hendes symptomer. Det indtager hun ikke. Jeg foreslår, at hun udelukker gluten også til vi ses igen (to måneder). Mangle på D-vitamin og jern kan påvirke mange processer i krop og hjerne, derfor forslår jeg indtag af flydende jerntilskud omkring menstruation og D-vitamin dagligt samt en multivitamin, magnesium og fiskeolie.

Vi udformer sammen en simpel og enkelt kostplan, som er overskuelig at følge.

Da hun kom til opfølgning sidste torsdag, havde hun fået det bedre på alle områder. Humør og uro var meget bedre. Der havde ikke været hovedpine og ”tågehjerne” i de to måneder, maven er mindre oppustet, allergien er bedre. Træthed og PMS er mindsket. Hun har det så godt, at hun føler sig klar til at læse efter sommerferien. Glæden og livsmodet lyser ud af hende, og hun vil gerne at andre inspireres af hendes historie.

Bliv skarp på hjernemad

Er du behandler, køkkenleder, lærer, pædagog, anden fagperson eller en familie med interesse i kost og psyke? Vil du gerne dykke ned i teori og forskning og bliver skarp på hjernemad? Få sparring og masser af idéer og opskrifter til god hverdagsmad. Blive i stand til at vejlede andre eller bedre kosten i din familie.

Tag med på spændende rejse fra september til juni og bliv uddannet i kost og udviklingsforstyrrelser.

Læs hvad Marianne skriver om uddannelsen her:

”Jeg tilmeldte mig uddannelsen, fordi jeg ønskede at få en dybere indsigt i hvorledes kost, kosttilskud og søvn kunne skabe større mental sundhed i min familie, hvor vi er flere med ADHD.

Jeg savnede desuden et netværk af nysgerrige fagfolk og privatpersoner, med hvem jeg kunne sparre om, hvordan vi som forældre og fagpersoner kan hjælpe børn og familier til bedre trivsel, og det netværk har jeg fået. Vi havde alle meget forskellige baggrunde, hvilket tit resulterede i diskussioner set fra forskellige vinkler - meget lærerigt.

Uddannelsen har ydermere styrket min jobprofil og har åbnet døren til nye jobmuligheder.

Karen er en yderst sød person og en dygtig underviser, som formår at gøre svært stof letforståeligt. Hele forløbet er meget professionelt planlagt ned til mindste detalje, og Karen har styr på alt. Hvis man er forhindret i at deltage en dag, så bliver undervisningen optaget. Jeg kan på det varmeste anbefale Karens uddannelse som ADHD-Sundhedsvejleder”. Marianne Lejrskov

Læs flere referencer her:

Sunde og nemme is

Siden jeg fik børn har jeg produceret mange æblemostis i sommerhalvåret. Det er nemt, og de er langt sundere end mange købeis.

I dag er mine drenge 20 og 23 år, og de har allerede produceret og spist de først 30 æblemostis i år. Is er ikke noget man bliver for gammel til...

Der skal bruges ispindeforme, æblemost og en fryser.

Sæt formene på en bakke og fyld dem med ren eller fortyndet æblemost. Sæt bakken med is i fryseren i et døgn.

Man kan bruge frugtsmoothie eller hyldeblomstsaft i stedet for æblemost. Der kan også lægges blåbær, hindbær eller jordbærstykker ned i æblemosten.