Facebook icon Twitter icon Forward icon

Er is weer veel te melden

Beste doordewijker, beste lezer,

We nemen weer even de tijd om je te schrijven over het wel en wee bij stichting DoorDeWijks. Hopelijk heb je even tijd om de hele nieuwsbrief door te lezen en we waarderen het zeer als je zou kunnen reageren mocht dit van toepassing zijn. Als je op de paarse woorden in de nieuwsbrief drukt, klik je door naar een bepaalde link. Veel leesplezier.

Het Doordewijkertje is er weer

Op 26 september zijn er twee nieuwe edities gedrukt van Het Doordewijkertje. Een versie voor Lansingerland en een voor Rotterdam. Deze kranten worden gedeeltelijk professioneel verspreid, maar we rekenen er ook op dat de doordewijkers wat stapels rondbrengen in de eigen wijk. Het is de bedoeling dat de kranten worden afgegeven bij winkels, wachtkamers en openbare ruimten. Als de kranten van daaruit worden meegenomen, weten we namelijk zeker dat ze gelezen worden.

Je kunt altijd op dinsdag en donderdag bij Buurtwerkplek terecht voor het ophalen van kranten. Minnie en Jan zijn dan wel aanwezig. En de koffie staat er altijd voor je klaar!

Tramlijn 4

Op 8 oktober is het boek van Tramlijn 4 gepresenteerd, met daarin een interview met doordewijker Jans en haar klant mevrouw Jansen. Het is een hele mooie publicatie geworden.

Wij zijn als stichting erg blij dat Jans en mevrouw Jansen onze naam op deze manier uitdragen. Door hun inzet hebben ze al hele mooie uitjes gemaakt met zijn tweeen. Het begon in 2012 al met een bezoek van Joris Lutz en een avond uit naar de awardshow van Aardig Onderweg. Recent kregen ze bezoek van burgemeester Aboutaleb en hebben ze meegewerkt aan de publicatie in het boek over Lijn 4.

Je kunt het boek bestellen (mooi Kerstcadeau misschien?) op www.tramlijn4.nl.

Workshop Roos van Leary

De eerder vermelde cursus Talentplus voor de 50-plussers onder ons, is helaas niet doorgegaan door een te kleine opkomst op de eerste avond. We hebben de reeks van 6 lessen af moeten zeggen bij Pluspunt. 

Op maandag a.s. is er een cursus over interpersoonlijke communicatie en wordt gegeven door Jolanda Apon. Zij verzorgde al eerder workshops voor ons. We hopen van harte dat er veel animo voor de workshop is. Meld je wel vantevoren even aan bij Minnie.

De Roos van Leary is een communicatiemodel dat is voortgekomen uit psychologisch onderzoek naar de werking van gedrag. De Roos van Leary gaat ervan uit dat gedrag gedrag oproept. Met andere woorden; de Roos gaat uit van actie en reactie, oorzaak en gevolg, zenden en ontvangen. De theorie is o.a. ontwikkeld door Timothy Leary.

Het gaat hierbij over de interactie tussen mensen; niet over hoe mensen qua karakter zijn. Op deze wijze kunnen gedragspatronen geanalyseerd worden en kan het eigen gedrag bewust ingezet worden om zo te beïnvloeden.

Dat ieder mens voorkeurgedragingen heeft is evident. Maar de Roos van Leary is beslist geen methode om mensen in hokjes te plaatsen of te karakteriseren.

Trending Topic van Gemeente Rotterdam

Wij waren blij verrast om te zien dat de Gemeente Rotterdam onze stichting DoorDeWijks heeft genoemd als 'voorbeeld' burgerinitiatief in het boekje Trending Topic en de bijbehorende website

We hopen van harte dat dit nieuwe klanten zal gaan opleveren! Laat ook jouw vrienden en familie merken dat DoorDeWijks zo wordt gesteund door de Gemeente. Dat is iets om trots op te zijn en met zijn allen uit te dragen. 

Nieuwsbrief Welzijn Lansingerland

Voor de doordewijkers in Lansingerland is hierbij de 'Goed voor Elkaar' nieuwsbrief van Welzijn Lansingerland.

Inschrijven in oktober

Zoals jullie weten is het lopende kwartaal, waarin je je aanmeldt als doordewijker, gratis. Dan wordt er dat kwartaal nog geen doordewijkers bijdrage in rekening gebracht.

Daarom is de maand oktober een goede maand om je in te schrijven. Misschien interessant voor ex-doordewijkers, die toch nog steeds enthousiast zijn over het werk van DoorDeWijks?? Maak er gebruik van en ga weer lekker aan de slag!