NYHEDSBREV
Se vores program

Hvad har Biden, solsystemet og juletidens helgener med hinanden at gøre?

Efterårets semester går på hæld, og vi begynder så småt at se frem mod et forår med formidlingslystne og engagerede undervisere, der står på spring for udvide din horisont.

Men inden vi når så langt, har du mulighed for at krybe i ly for novembers og decembers kulde og blæst og dykke ned i højaktuelle emner og fjerne galakser med Folkeuniversitetet i Købehavn.

Vi har nemlig både Biden, solsystemet og julens helgener på programmet.

 
TEMALØRDAG

Andet år med Biden

Niels Bjerre-Poulsen, Mette Nøhr Claushøj og Joachim Claushøj Bindslev sætter fokus på amerikansk politik og det andet år med Joe Biden som USA´s præsident.

LØRDAG 19/11 KL. 10.15-14.45

ONLINE

Solsystemets planeter

Er det alligevel for mørkt til at bevæge sig ud, kan du gå online og følge med hjemmefra, når seniorforsker Jens Olaf Pepke Pedersen fra DTU Space tager på en rejse ud i rummet for bedre at forstå vores egen planet.
"Det der ser så velordnet ud med fire store gasplaneter og fire små jordlignende planeter er et resultat af millioner af års voldsomme udvikling."

ONSDAGE 23/11 og 30/11 KL.16.15-18.00

TEMALØRDAG

Juletidens helgener

Gå julen i møde med historien om Skt. Nicolaus, Skt. Stefan, Skt. Lucia og selvfølgelig Knud Lavard, samt en række knap så kendte helgener, når ph.d. Torben Svendrup, mag.art. Ulla Rald og arkæolog, ph.d. Lise Gjedssø Bertelsen fortæller om julens helgener.

LØRDAG 26/11 kl. 10.15-16.00

Shakespeare og musikken

Utallige komponister har igennem århundrederne været tiltrukket af Shakespeares dramatik og poesi.

Mag.art. Leif V.S. Balthzersen giver dig på denne lørdag en introduktion til musikken på Shakespeares egen tid samt til nogle af de mange musikværker, der gennem tiden er inspireret af Shakespeare.

LØRDAG 3/12 KL. 10.15-15.00

Se vores program

Kontakt

FOLKEUNIVERSITETET
I KØBENHAVN
Læderstræde 34, 2. sal
1201 København K.