Facebook icon Twitter icon Forward icon

Update vanuit stichting DoorDeWijks

Beste lezer,

Hierbij wederom een algemene nieuwsbrief van stichting DoorDeWijks. We zullen u in de toekomst met iets meer regelmaat op de hoogte houden van onze activiteiten. Doordewijkers leveren diensten voor 10,50 per uur, zijn betrouwbaar, wonen in de buurt en worden door de klant zelf aangestuurd.

Het kantoor van vrijwilligers draait op volle toeren. In Rotterdam is het team van Minnie, Jan en Antoniya versterkt met Miranda en Mariska. We zijn druk bezig met het werven van doordewijkers en klanten. Er worden heel mooie matches gemaakt. De nieuwe doordewijkers kunnen veelal snel aan de slag.

Afgelopen zomer zijn we ook in Lansingerland gestart en daar werkt Marlene met een team van vrijwilligers om de vijftien geregistreerde doordewijkers aan het werk te krijgen. Dat betekent veel naamsbekendheid creeren en veel bezoeken aan collega-organisaties in de gemeente, waar DoorDeWijks zo'n mooie aanvulling op biedt.

Aantal doordewijkers groeit gestaag

We halen binnenkort het aantal van 50 doordewijkers. Allemaal met verschillende talenten. De een heeft twee rechter handen en komt graag helpen met klussen in- en om het huis. De ander legt meer de nadruk op het sociale aspect en kan goed worden ingezet voor verlichting van mantelzorg en het geven van begeleiding in een gezin wat dat zo hard nodig heeft.

De groepsfoto geeft een goed beeld van de verschillende doordewijkers die beschikbaar zijn. We kunnen klanten helpen van Overschie, Noord, Kralingen/Crooswijk, Prins Alexander, Centrum, Hillegersberg/Schiebroek tot en met de drie dorpen in Lansingerland.

Klik op de foto voor de volledige lijst van doordewijkers.

Het Doordewijkertje

Ook in 2015 zal Het Doordewijkertje weer vijf keer worden uitgegeven en in alle bovengenoemde wijken worden verspreid in winkels, wachtkamers en openbare ruimten. 

Op dit moment is de oplage van 15000 in zijn geheel verspreid in de wijken en zijn we blij dat we met u de digitale versie kunnen delen. Misschien leuk om naar iemand door te sturen? Ik wens u in ieder geval veel leesplezier.

Wij zijn altijd op zoek naar artikelen voor publicatie in Het Doordewijkertje. Ook een sponsor of adverteerders worden zeer op prijs gesteld. Zo kunt u naamsbekendheid krijgen en onze stichting steunen. 

Heeft u interesse om als vaste plek te dienen waar Het Doordewijkertje altijd te vinden zal zijn voor wijkgenoten met een hulpvraag? 

Voor beide zaken kunt u contact opnemen met Suzanne.
De volgende krant wordt op 13 april gepubliceerd.

Bestuursleden

Het bestuur van DoorDeWijks bestaat uit:

Freek Heerema, voorzitter
Lars Hooning, penningmeester (tot 01/05/2015)
Joost van den Driest, secretaris
Suzanne Rietveld, erelid
Andres Martina, lid
Roel Schoffelen, lid

Mocht u ons bestuur willen versterken (binnenkort ontstaat er een vacature voor Penningmeester) neem dan contact op met Freek Heerema.

Contactgegevens

Minnie Jones, coördinator Rotterdam
(dinsdag en donderdag 10.00 – 13.00 uur)
Kleiweg 199 te Rotterdam
Tel.: 06 10 86 72 25

Marlène de Kievith, coördinator Lansingerland
(maandag en dinsdag 10.00 - 13.00 uur)
Bibliotheek Oostland, Berkel en Rodenrijs
Tel.: 06 57 18 51 21

Postadres stichting DoorDeWijks
Postbus 34137
3005 GC  ROTTERDAM

Activiteiten

Binnenkort zijn wij weer in de wijken te vinden. Kom gerust even bij ons langs voor een praatje. Hieronder enkele data. Meer informatie vindt u op onze website. Heeft u een evenement, waar DoorDeWijks welkom zal zijn om informatie te geven, neem dan even contact op met de stichting. Voor steeds meer wijkgenoten met een hulpvraag bieden wij een oplossing.

Dinsdag 19 maart 2015: Informatie-ochtend voor wijkgenoten die interesse hebben om doordewijker te worden. Deze info-ochtend zal ook plaatsvinden op 2 en 16 april 2015.

Vrijdag 27 maart 2015: Gezondheidsdag Overschie, waar DoorDeWijks bewoners zal informeren.

Zaterdag 11 april 2015: Puur Talent Markt Schiebroek, waar DoorDeWijks bewoners zal informeren.

Maandag 13 april 2015: Presentatie van de 14e editie van Het Doordewijkertje met Koffie, Gebak en Krant.

Iemand in uw omgeving om hulp verlegen?