Facebook icon Twitter icon Forward icon

Drie speerpunten van DoorDeWijks

De groei van stichting DoorDeWijks verloopt dit jaar volgens schema. Er zijn nu 35 doordewijkers actief als betaalbare sociale wijkhulp in de wijken van Rotterdam. Hieronder de drie speerpunten van DoorDeWijks:

Voor en door de wijk
De doordewijker en de klant wonen in dezelfde wijk, waardoor mensen in de wijk zich meer verbonden met elkaar gaan voelen.

Maatjeswerk
Het contact tussen klant en doordewijker is van belangrijke waarde. De diensten die worden aangeboden zijn zeer gevarieerd en worden op maat geleverd.

Gelijkwaardigheid
Diensten worden aangeboden voor een kleine vergoeding (€10,50 per uur). Dit zorgt ervoor dat klanten niet 'hulpvraagverlegen' of afhankelijk worden. Het draagt bij aan een gelijkwaardige relatie tussen klant en doordewijker.

Kijk hier naar een filmpje, waarin in één minuut wordt uitgelegd waar DoorDeWijks voor staat.

Uitbreiding naar Lansingerland

Gemeente Lansingerland wilde dat alle inwoners met een hulpvraag terecht kunnen bij de voor hen passende hulp. Per september 2014 is daarom de portal Hulp in Lansingerland live gegaan. DoorDeWijks is trots om hier samen met SuperBuren.com en Hulpinjebuurt.nl aan deel te nemen. 

Als vrijwillige coördinator in Lansingerland is Marlène de Kievith voor ons aan het werk gegaan. Neem contact met haar op als je interesse hebt om doordewijker te worden in Bleiswijk, Berkel of Berkel en Rodenrijs. 

Nieuwe editie van Het Doordewijkertje

In de zomer is er een speciale editie van Het Doordewijkertje uitgegeven voor de gemeente Lansingerland. 

Op vrijdag 26 september komt er wederom een nieuwe editie uit van Het Doordewijkertje. Deze zal zowel in Rotterdam (Hillegersberg-Schiebroek, Overschie, Noord, Kralingen-Crooswijk en Alexander) als in Lansingerland worden uitgegeven. De twee versies krijgen wel een eigen inhoud, 4 van de 12 pagina's zullen specifiek op het gebied worden geschreven. 

Heb jij (of jouw organisatie) interesse in het leveren van kopij of het afnemen van een betaalde advertentie? Neem dan (liefst zo snel mogelijk) contact op met de redactie

Kom op vrijdag 26 september om 10.00 uur voor Koffie, Gebak èn Krant naar Buurtwerkplek, Kleiweg 199. Daar presenteren we de 11e editie van Het Doordewijkertje en krijgt u de mogelijkheid met ons kennis te maken èn een stapel kranten mee te nemen.

Op de foto ziet u doordewijker Jans, klaar voor verspreiding van Het Doordewijkertje..

Contact

Hartelijk dank voor het lezen van deze nieuwsbrief. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt over onze stichting.