Bekijk de Webversie

 

EPO

Octrooiaanvragen stijgen met bijna 10 procent

Het aantal octrooiaanvragen van Belgische ondernemingen en uitvinders bij het Europees Octrooibureau (EOB) is vorig jaar met bijna 10 procent gestegen. De belangrijkste Belgische octrooiaanvragers waren Solvay, imec en Umicore. Vlaanderen tekent voor 62,9 pct van alle Belgische octrooiaanvragen, gevolgd door Wallonië (21,2 pct) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (15,8 pct).

>> Lees meer 

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: jonge ondernemingen halen meer dan helft aanbestedingen binnen

Start-ups, scale-ups en kmo's denken zelden aan de overheid als klant. Een gemiste kans, zo blijkt. Jonge innovatieve ondernemingen halen op dit ogenblik meer dan de helft van de aanbestedingen binnen van onze "innovatieve overheidsopdrachten" (PIO).

>> Lees meer: de markt van 40 miljard euro die bijna elke start-up en scale-up links laat liggen 

Saphire

Gepersonaliseerde geneeskunde: eerste interactieve workshop SAPHIRe

Vorige week verzamelden experts en beleidsmakers uit 19 verschillende Europese regio’s en landen zich in het Paleis der Academiën te Brussel voor de eerste interactieve workshop van het SAPHIRe consortium. Op de agenda: brainstorm en discussie over de meest prangende barrières die de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde in de weg staan, en wat de beste aanpak rond deze barrières is.

>> Lees meer

Weetenschap

Van autonoom rijden naar autonoom werken

Deze middag organiseren we onze derde "W[eet]enschap, middagsessies om op te eten." Deze keer zet Flanders Make hun visie uiteen over zelfrijdende voertuigen en de te verwachten evolutie. Late beslissers kunnen nog altijd de 120 ingeschrevenen vervoegen.

>> Schrijf je hier in

Ook nog deze week


STORE
De financiering van jonge ondernemingen in Vlaanderen
In de zomer van 2018 voerde het Steunpunt Economie en Ondernemen (STORE 2.0) zijn tweede onderzoek uit naar de financiering van jonge ondernemingen anno 2017.
>> Lees meer

schriftelijke vragen
Schriftelijke vragen deze week

O.a. stand van zaken 'transitieprioriteit Industrie 4.0', aanvaarde projecten 'oproep interclusterprojecten' en stand van zaken 'innovatiesteun voor hogere TRL-niveaus'.

>> Lees meer

schelpenteldag
Meer dan 50.000 schelpen geteld op tweede Grote Schelpenteldag

In de tien kustgemeenten hebben zaterdag ongeveer 800 mensen deelgenomen aan de tweede editie van de Grote Schelpenteldag. In totaal werden meer dan 50.000 schelpen geteld. Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) zal de precieze resultaten in principe vandaag bekendmaken.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven