Bekijk de Webversie

 

Jolien, Roovers

Volg live het event 'Gepersonaliseerde geneeskunde in Europa'

Vandaag komen voor de tweede dag op rij honderd wetenschappers en beleidsmensen uit meer dan 40 Europese regio’s in het Vlaams Parlement samen om een stand van zaken op te maken van “gepersonaliseerde geneeskunde in Europa”. Dit tweedaagse event is het slotakkoord van het Europees project SAPHIRe dat in 2019 werd opgestart en werd gecoördineerd door ons departement. Doel van het project was de ontwikkeling en uitvoering van gepersonaliseerde geneeskunde in de Europese regio’s te ondersteunen, ook in afgelegen en dun bevolkte regio’s.

>> Klik na deze link op 'register now' en neem online deel aan de tweede dag van het event 

cybersecurity

Nieuwe tv-reeks: 'Samen voor betere cyberveiligheid in Vlaanderen'

Samen met VLAIO lanceerden we afgelopen vrijdag de eerste aflevering van een nieuwe tv-reeks op KaZ rond Cybersecurity. Met de reeks willen we in eerste instantie Vlaamse bedrijven wijzen op het belang van cybersecurity en hen op weg zetten om actie te ondernemen ter versterking van hun cybersecurity veiligheid.

>> Bekijk hier de eerste aflevering 

scienceworks

Uitnodiging: 'Vormgeven van de maatschappelijke Impact van praktijkgericht onderzoek'

Op 29 juni organiseert ScienceWorks de zevende editie van haar jaarlijks congres over de maatschappelijke impact van hogescholen. Het congres wordt ondersteund door vele partners vanuit Nederland en Vlaanderen, waaronder ons eigen Departement EWI.

>> Bekijk hier of u in aanmerking komt voor gratis registratie

circulaire transitie

Honderd Vlaamse partners tekenen engagementsverklaring voor circulaire transitie

Maandag hebben meer dan 500 personen deelgenomen aan de Circular State of The Union 2022. Honderd Vlaamse partners tekenden een engagementsverklaring om binnen zes domeinen de circulaire transitie van de Vlaamse economie waar te maken.

>> Lees meer 

FRIS

FRIS onderzoeksportaal: nu ook informatie over octrooien, infrastructuur en datasets

Het FRIS Onderzoeksportaal is uitgebreid met extra informatie over octrooien, infrastructuur en datasets. Naast informatie over bijna 1400 octrooien, kan je ook al beperkte informatie over infrastructuur en datasets terugvinden. De hoeveelheid informatie zal in de toekomst uiteraard stelselmatig aangroeien, zodat dit een meer volledig zicht zal bieden op het Vlaams onderzoekslandschap.

>> Naar het FRIS Onderzoeksportaal

STI

STI in Flanders - Policy & Key Figures 2022

Enkele weken geleden lanceerden we de brochure 'STI in Flanders 2022'. Vanaf vandaag kunnen we ook de uitgebreide versie van deze publicatie aan u voorstellen: "STI in Flanders - Policy en Key Figures 2022'.

>> Naar de publicatie 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. vervanging lid Raad van bestuur Agentschap Plantentuin Meise en ecologiesteun aan bedrijven in kader van Blue Deal.
>> Bekijk alle beslissingen

EWI-commissie
EWI-commissie deze week

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie op vragen over de Data Governance Act en de oproepen in het kader van City of Things.

>> Bekijk het verslag

STI
STI in Flanders - Policy & Key Figures 2022

Enkele weken geleden lanceerden we de brochure 'STI in Flanders 2022'. Vanaf vandaag kunnen we ook de uitgebreide versie van deze publicatie aan u voorstellen: "STI in Flanders - Policy en Key Figures 2022'.

>> Naar de publicatie


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Europese octrooiaanvragen: Vlaanderen tiende Europese regio
  2. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (31 maart 2022)
  3. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (1 april 2022)

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven