Bekijk de Webversie

 

klimaatneutraal

Industriële klimaatsprong opgenomen in klimaatdecreet

Elke Vlaamse Regering zal in de toekomst een uitgewerkte toekomstvisie, een transitieplan voor de industrie, moeten voorleggen aan het parlement. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits verankert de aanpak en uitvoering van deze industriële klimaatsprong in een klimaatdecreet. Dat werd vrijdag goedgekeurd door de Vlaamse Regering en wordt voor advies aan de Raad van State gestuurd.

>> Lees meer 

STEM

VARIO verwelkomt STEM Agenda 2030, maar trekt tegelijk aan alarmbel en wil lat hoger leggen

Vorige week overhandigde VARIO zijn advies bij de STEM Agenda 2030 aan viceminister-presidenten Hilde Crevits en Ben Weyts. Met de STEM Agenda 2030 streeft de Vlaamse Regering een dubbele ambitie na: (1) inzetten op een hogere instroom in STEM en (2) het versterken van STEM-competenties in de ruime maatschappij.

>> Lees meer 

VLEVA

Europese Commissie presenteert werkprogramma 2022

De Europese Commissie presenteerde vorige week haar nieuwe werkprogramma voor 2022 in het Europees Parlement, getiteld ‘Samen Europa sterker maken’. Vleva geeft een overzicht van de opvallendste nieuwigheden voor 2022. 

>> Naar het overzicht

EWI-commissie

EWI-commissie deze week

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie.o.a. vragen over Smart Sporting Cities in Leuven, productiviteit in Vlaanderen, cyberveiligheid bij Vlaamse ondernemingen en Vlaamse PhD Cup en de toegankelijkheid van wetenschappelijk werk.

>> Bekijk het verslag

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. wijziging decreet over de organisatie en financiering van het wetenschaps- en innovatiebeleid en decreet over de uitoefening van zelfstandige beroepsactiviteiten door buitenlandse onderdanen.
>> Bekijk alle beslissingen in detail

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. aquacultuur, interministeriële conferenties, impact voor Vlaanderen 'Europees 'zero pollution action'-plan' en experimentele oproep 'innovatieve starterssteun'.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

Johan Neyts
Prijs Wetenschaps- communicatie voor Johan Neyts

KVAB en de Jonge Academie prijzen Johan Neyts inspanningen om de maatschappij te informeren over virussen en vaccins en zo bij te dragen aan het vertrouwen in de wetenschap.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen investeert 106,3 miljoen euro in vijf grote waterstofprojecten
  2. Dag van de Wetenschap
  3. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (14 oktober 2021)

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven