Bekijk de Webversie

 

VARIO

Uitnodiging: 'VARIO-colloquium Sustainable Development Goals - Opportuniteiten voor Vlaamse Ondernemingen'

Wereldwijd worden grote budgetten vrijgemaakt voor het herstel na de covidcrisis. Met de Sustainable Development Goals (SDG’s) in het achterhoofd is dit de gelegenheid bij uitstek om bedrijfsmodellen te verduurzamen. Tijdens het colloquium van 2 december stelt VARIO zijn aanbevelingen uit het adviestraject SDG’s voor en wordt het combineren van business en purpose concreet gemaakt aan de hand van een aantal bedrijfscases. Tijdens een panelgesprek is er ruimte voor discussie bij de aanbevelingen van VARIO.

>> Alle info en inschrijven

Science for health

Uitnodiging: 'Data Sciences and Personalised Medicine'

Op 19 november heeft de tweede editie van het Science for Health event plaats. Het thema van deze tweede editie is 'Data Sciences and Personalised Medicine'. Het event wil de contacten tussen industrie, academische wereld en beleidsvormers te stimuleren en heeft plaats in Brussel (digitaal volgen is ook mogelijk).

>> Alle info en inschrijven

Vlaamse Regering

Beslissingen Vlaamse Regering

O.a. aanpassing steunreglementering strategische transformatiesteun (STS), duurtijd Gigarantwaarborg kleine, middelgrote en grote ondernemingen verlengd van 8 tot 15 jaar en financiering toegepast biomedisch onderzoek met een primair maatschappelijke finaliteit.

>> Bekijk alle beslissingen

EWI-Commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vragen over o.a. het gebruik van artificiële intelligentie bij VDAB, tekort aan vrachtwagenchauffeurs en Agro-Incubator van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB).

>> Bekijk hier het verslag

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Europese Commissie presenteert werkprogramma 2022
  2. Industriële klimaatsprong opgenomen in klimaatdecreet
  3. VARIO verwelkomt de STEM Agenda 2030, maar trekt tegelijk aan alarmbel en wil lat hoger leggen

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier



© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven