Bekijk de Webversie

 

bio-economie

Vlaamse bio-economie groeit dubbel zo snel als algemene economie

De biogebaseerde economie groeide tussen 2014 en 2018 dubbel zo sterk als de algemene Vlaamse economie. Bovendien blijkt de chemische sector, die traditioneel sterk steunt op fossiele grondstoffen, na de voedingsindustrie de tweede grootste afnemer van biomassa. Dat blijkt uit een monitoringsstudie uitgevoerd door VITO en ILVO in opdracht van ons Departement EWI.

>> Lees meer 

vacature

Wij zoeken een stafmedewerker Externe Communicatie & Events

Voor de praktische voorbereiding en de uitwerking van de verschillende evenementen die tijdens het Belgisch Voorzitterschap van de Europese Unie (EU) door ons Departement EWI georganiseerd worden, zoeken wij een stafmedewerker Externe Communicatie & Events. 

>> Alle info en solliciteren

VSC

Uitnodiging: 'Supercomputer voor maritieme en logistieke sector'

Het Vlaamse Supercomputer Centrum en de Maritieme Campus Antwerpen organiseren op 22 november in Antwerpen een inspiratiesessie rond hoe computerkracht kan ingezet worden in de maritieme en logistieke sector. Hoe helpt het om het scheepvaartverkeer in de Noordzee gedetailleerd in kaart te brengen? Hoe kan logistieke planning en bemanning hiermee geoptimaliseerd worden? Welke stappen nemen maritieme spelers in een tijd van datastromen en digitalisering?

>> Alle info en inschrijven 

statistiek

Data Science Hub lanceert eigen website

Statistiek Vlaanderen werkt al een tijdje aan de uitbouw van een Data Science Hub. Binnen deze hub worden nieuwe en verbeterde statistieken over Vlaanderen geproduceerd op basis van nieuwe databronnen en data science technieken. Zo werd een machine learning model ontwikkeld dat op basis van de tekst van bedrijfswebsites deze automatisch categoriseert als innovatief bedrijf of niet. Daarnaast worden er ook data science opleidingen georganiseerd voor medewerkers van de Vlaamse overheid en lokale besturen.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Beslissingen Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. projectplan EU-voorzitterschap 2024 en regels toekenning subsidies bijzondere crisissteun internationalisering en starterspakketten internationalisering voor activiteiten ter bevordering van internationaal ondernemen.
>> Bekijk alle beslissingen

EWI-commissie
Verslag EWI-commissie

O.a. vraag om uitleg over circulaire economie, federale waterstofstrategie, transitie naar hernieuwbare energie en gedachtewisseling over de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met PMV.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

dashboard
Dashboard Vlaanderen Vergeleken

Statistiek Vlaanderen publiceerde onlangs het nieuwe dashboard ‘Vlaanderen Vergeleken’. In het dashboard wordt voor een aantal belangrijke kerncijfers (o.a. O&O-intensiteit en reële economische groei) de vergelijking gemaakt van de situatie van het Vlaamse Gewest met vergelijkbare EU-regio’s.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Ontdek de genomineerde amai!-projecten en stem
  2. SV-seminarie 'Over machine learning, artificiële intelligentie en statistiek'
  3. Tussen bubbel en silo: sporen naar adequate informatie
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven