Bekijk de Webversie

 

wetenschapsbarometer

Wetenschapsbarometer: Vlamingen blijven tijdens crisis vertrouwen in de wetenschap, maar communicatie kan beter

Het vertrouwen van de Vlamingen in de wetenschap blijft stabiel tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit de Wetenschapsbarometer van 2021. Zowat 7 op de 10 Vlamingen heeft expliciet vertrouwen in de wetenschap. De helft van de Vlamingen zegt vertrouwen te hebben in wat wetenschappers vertellen. Daar zien we zelfs een lichte stijging tegenover vorig jaar.

>> Bekijk alle resultaten 

FRIS

Wij zoeken een functioneel analist

Voor FRIS (Flanders Research Information Space) - dé regionale portal over onderzoekers en hun onderzoek in Vlaanderen - zoeken we een gemotiveerde, nauwgezette functioneel analist, die teamwork hoog in het vaandel draagt en wil meewerken aan de datakwaliteit van FRIS. 

>> Bekijk hier de vacature

compet

Ministers bereiken akkoord voor blauwdruk goed functionerende vernieuwde Europese Onderzoeksruimte

De Raad van de Europese Unie heeft vorige week een aanbeveling over “Een Pact voor onderzoek en innovatie in Europa” (Pact voor O&I) aangenomen, evenals zijn conclusies over de toekomstige governance van de Europese Onderzoeksruimte. In het Pact voor O&I worden gemeenschappelijke waarden en beginselen voor onderzoek en innovatie in Europa vastgelegd, zoals vrijheid van wetenschappelijk onderzoek en vrij verkeer van onderzoekers en kennis. Ook worden 16 prioritaire gebieden voor gemeenschappelijke actie geschetst.

>> Lees meer 

Vlaamse Regering

Beslissingen Vlaamse Regering deze week

O.a. Vlaamse internationale beurzenprogramma topstudenten, Vlaams Datanutsbedrijf, zelfbeheerde identiteit en Vlaamse Strategie Duurzame Ontwikkeling IV.

>> Bekijk hier de beslissingen in detail 

henry van de Velde

De winnaars van de Henry van de Velde Awards 22 zijn bekend. Stem nu op je favoriet!

Uit meer dan 400 inzendingen koos de jury drie winnaars binnen elk van de 9 categorieën Business Innovation, Consumer, Crafts, Design Research, Digital Product, Environment, Graphics, Habitat en Spaces. Ontdek ze op de gloednieuwe website, waar je je stem nog tot 23/12 kan uitbrengen voor de Public Gold Award.

>> Stem hier 

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Overgiet je dinsdagmiddag met een AI-sausje
  2. Dag van de Wetenschap gaat volledig digitaal
  3. Hoe circulair is de Vlaamse economie?

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven