Vervang tl-buizen door leds - Keuzewijzer elektrische fiets - Elektromagnetische velden en straling - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Najaar: sombere tijden voor zonnepanelen?

Steeds meer Belgen kiezen voor zonnepanelen. Slim gezien, want met de zonne-opbrengst van je dak slinkt de energiefactuur zienderogen. Toch schijnt de zon niet altijd in België. Betekent dit dat je zonnepanelen dan geen stroom opwekken? No way! Zo kan een ijskoude maar heldere winterdag net zo productief zijn als een hete zomerdag. Je leest het goed...

Wanneer is de opbrengst van mijn zonnepanelen het grootst?



Vervang tl-buizen door leds

Gloeilampen vervangen door leds is een goede zet: die verbruiken al snel zo'n 80 % minder energie! Maar ook de oude vertrouwde tl-buis bestaat al enige tijd in led-uitvoering. Tl stond vooral bekend als de goedkoopste verlichting met de langste levensduur. Hoewel leds qua aankoop duurder zijn, vormen ze een mooi én energiezuinig alternatief voor tl.

Waarom en hoe tl-buizen vervangen door leds?

Welke elektrische fiets past bij mij?

Een (nieuwe) e-bike kiezen is bijlange niet zo makkelijk als het lijkt! Waarvoor moet hij dienen? Om naar het werk te rijden, om grotere afstanden af te leggen, om je auto te vervangen? Met de tips & tricks in onze keuzewijzer vind je gegarandeerd een model dat perfect bij jou past!

Ga naar onze keuzehulp voor elektrische fietsen

Elektromagnetische velden en straling

Vele mensen associëren velden en straling al gauw met allerlei onzichtbare bedreigingen. Straling komt echter overal om ons heen voor en is soms zelfs onmisbaar voor het leven op aarde. Neem nu zonlicht. Maar er zijn ook soorten die je niet kan waarnemen. Zo heb je microgolven van de magnetron, radiogolven van radio, televisie enz.

Lees meer





U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit