Bekijk de Webversie

 

EU

Wij zoeken 'beleidsmedewerkers in kader van Belgisch voorzitterschap Europese Unie'

In het kader van Belgische voorzitterschap van de Europese Unie (EU) 2024 zoeken wij twee beleidsmedewerkers. Je bereidt o.a. beleidsinitiatieven van ons Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) voor tijdens het voorzitterschap en voert deze uit.

>> Lees meer 

Future Summits 2022

Future Summits 2022

Op 17 en 18 mei organiseert imec het 2-daagse event Future Summits in Antwerpen. Dit event verwelkomt een 2,000 tal experten van over de hele wereld - gaande van industrie experten en bedrijfsleiders tot beleidsmakers, futuristen, technologie goeroes, ondernemers van start-ups tot scale-ups, analisten en investeerders.

>> Alle info en inschrijven 

markt

April uitgeroepen tot 'maand van de markt'

Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits heeft zaterdag op de markt op 't Zand in Brugge april officieel uitgeroepen tot maand van de markt. Er loopt een promoactie waarmee klanten van marktkramen allerlei prijzen kunnen winnen. De actie moet meer volk naar de Vlaamse markten lokken en tegelijk ook steden, gemeenten en marktkramers op weg helpen richting digitalisering.

>> Lees meer

amai

Project amai! gaat verder

Na het succes van het project in 2021, maakt amai! een doorstart en zoekt vanaf nu naar nieuwe ideeën voor AI-toepassingen bij het brede publiek. Amai! vertrekt van de overtuiging dat niet alleen een kleine groep van experts mag nadenken over de mogelijke toepassingen en uitdagingen in artificiële intelligentie. Iedereen in onze samenleving moet inspraak krijgen in de richting die technologische innovaties met AI uit zullen gaan.

>> Lees meer 

PIO

Alles wat je moeten weten over innovatieve overheidsopdrachten

Vorige week organiseerde Porgramma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) een webinar waarin de werking van PIO werd toegelicht en hoe je best een aanvraag indient. Concrete PIO-projecten werden toegelicht door Stad Gent, De Schommel en VMM. 

>> Herbekijk hier de presentaties 

Ook nog deze week


vlaamse regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. COVID-19 en Oekraïne-crisis: verhogen beschikbare budget Overbruggingslening naar 200 miljoen euro en voordracht leden Raad van bestuur en algemene vergadering Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) vzw.
>> Bekijk alle beslissingen

edubox
Nieuw lespakket leert jongeren wat er gaande is met onze planeet

In de EDUbox ‘Gezondheid: wetenschap voor een duurzame relatie tussen mens, dier en planeet’ komen jongeren te weten wat er gaande is met onze planeet.

>> Lees meer 

STI
Bestel uw STI-brochure(s)

Gedrukte exemplaren van de nieuwe 'STI in Flanders 2022 - brief overview' zijn vanaf nu te bestellen via de publicatiedatabank. Een ideale publicatie voor internationale fora.

>> Bestel hier


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Discussiedag 'Beleidsrelevant economisch onderzoek'
  2. Conferentie over de Vlaamse arbeidsmarkt
  3. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (17 maart 2022)

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven