Bekijk de Webversie

 

uitnodiging

Uitnodiging 'Discussiedag beleidsrelevant economisch onderzoek'

Op 31 maart organiseert Departement EWI samen met de economische pijler van het expertisecentrum Ecoom een online beleidsdag. Het doel is om op deze dag zowel onderzoekers als beleidsmensen samen te brengen om te debatteren over de reeds opgeleverde onderzoeksresultaten en hun beleidsrelevantie, alsook over toekomstige noden van het beleid aan beleidsrelevant onderzoek en monitoring.

>> Alle info en inschrijven

arbeidsmarkt

Uitnodiging 'Conferentie over de Vlaamse arbeidsmarkt'

Op 19 april organiseren Vlaams minister van Werk en Sociale Economie Hilde Crevits en het Departement Werk en Sociale Economie, in samenwerking met VDAB, een conferentie over de Vlaamse arbeidsmarkt. Het event wordt hybride georganiseerd, met een vlotte livestream, veel afwisseling, inspiratie en interactie.

>> Alle info en inschrijven 

commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commisie vragen om uitleg over o.a. het faillissement van modeketen FNG, economische gevolgen voor Vlaanderen van de oorlog in Oekraïne en beheer van overheidsdata over het arbeidsmarktbeleid.

>> Bekijk het verslag 

FRIS

Flanders Research Information Space (FRIS) wint Publica Award

Het FRIS onderzoeksportaal valt opnieuw in de prijzen! FRIS ontving vorige week een Publica Award in de categorie 'Technologie'. De jury beloonde FRIS met een derde plaats en prees FRIS als hét open data platform dat informatie over al het publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen bundelt. Weldra zal ook informatie over octrooien, datasets en onderzoeksinfrastructuur op het FRIS onderzoeksportaal verschijnen. Bedankt aan alle FRIS supporters die de afgelopen weken voor ons gestemd hebben!

>> Naar de FRIS onderzoeksportaal

STI

Nieuwe 'STI in Flanders'

Met de Engelstalige publicatie ‘STI in Flanders’ geven we sinds enkele jaren een totaaloverzicht van de essentiële beleidslijnen over wetenschap, technologie en innovatie, inclusief de belangrijkste indicatoren en cijfers in Vlaanderen. Deze ‘STI in Flanders’ hebben we nu aan een update onderworpen en de meest essentiële gegevens gebundeld in een korte brochure.

>> Naar de brochure

Ook nog deze week


vlaamse regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. structurele uitbreiding premie om de transitie van werkzoekenden naar ondernemerschap te stimuleren en bekrachtiging Vlaamse datastrategie.
>> Bekijk alle beslissingen

space
SPA©E – The Human Quest

De grootste ruimtevaartexpo van Europa landt vanaf 23 april in Antwerpen. SPA©E – The Human Quest is een interactieve expo voor alle leeftijden die je meeneemt in de avontuurlijke wereld van de ruimtevaart. Van de eerste mens in de ruimte tot de toekomstige missies naar Mars. Beleef de ruimtevaart van toen, nu en morgen.

>> Alle info en tickets 

STI
Bestel uw STI-brochure(s)

Gedrukte exemplaren van de nieuwe 'STI in Flanders 2022 - brief overview' zijn vanaf nu te bestellen via de publicatiedatabank. Een ideale publicatie voor internationale fora.

>> Bestel hier


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Kwart van bedrijven gebruikt artificiële intelligentie: Vlaanderen bij beste leerlingen van de klas
  2. Europese week van artificiële intelligentie
  3. Expo: Schatten op glas
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven