Bekijk de Webversie

 

Vlaamse Regering

Laatste Vlaamse Regering 2021: 15 belangrijke beslissingen voor het beleidsdomein EWI

Afgelopen vrijdag hield de Vlaamse Regering haar laatste vergadering van het jaar. Lees hier de 15 belangrijkste beslissingen voor het Beleidsdomein EWI.

>> Klik hier

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: maak kennis met de vijf nieuwe PIO-projecten

Onze tweede oproep van 2021 heeft alweer een aantal mooie, uitdagende projecten opgeleverd. Opnieuw gaat het om een waaier van uitdagingen: van onderzoek naar consumentengedrag tot digitalisering van lokale markten, van automatisering van de wegeninspectie tot ontwikkeling van sensorsystemen en verwerking van groenafval. Elk met als doel de publieke dienstverlening te verbeteren of een concrete maatschappelijke nood in te vullen.

>> Ontdek de projecten hier

IRI

Uitnodiging: 'International Research Infrastructure (IRI): infosessie derde oproep'

Op 17 januari wordt een derde International Research Infrastructure (IRI) oproep gelanceerd. Om meer duiding te geven rond de modaliteiten van deze nieuwe oproep organiseren het FWO en wij van het Departement EWI een online informatie-event op maandag 17 januari om 14u. Deelname is gratis mits registratie.

>> Alle info en inschrijven 

VLIZ

Vlaamse en federale overheid regelen samenwerking tussen hun twee onderzoeksvaartuigen

Departement EWI ondertekende samen met BELSPO in naam van resp. de Vlaamse overheid en de federale overheid een afsprakenkader rond de inzet van hun twee onderzoeksvaartuigen. Dit kader regelt de wederkerigheid van inzet van scheepstijd tussen federale wetenschappelijke instellingen en Vlaamse wetenschappelijke onderzoekscentra. Het bepaalt tevens dat RV Simon Stevin en RV Belgica ook in de toekomst gratis ter beschikking gesteld zullen worden aan een breed gamma gebruikers.

>> Lees meer 

VR

Beslissingen Vlaamse Regering

O.a. convenanten VLIZ, VIB, KMDA, ITG en imec, Memorandum of Understanding UNU-CRIS en projectsubsidie aan Vlaamse universiteiten ter ondersteuning deelname aan de Europese Universiteiten.

>> Bekijk alle beslissingen 

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

O.a. vragen om uitleg over het SERV-rapport over innovatie- en kennisdiffusie, Amai! en het programma 'Burgerwetenschap Artificiële Intelligentie' en gedachtewisseling over het advies van VARIO over Sustainable Development Goals - Opportuniteiten voor Vlaamse ondernemingen.

>> Bekijk het verslag

scriptieprijs

Volg live uitreiking Vlaamse Scriptieprijs

Wie wint de twintigste editie Vlaamse Scriptieprijs en wie gaat er naar huis met de vier waardevolle deelprijzen? Volg de uitreiking vanavond om 20u vanop de eerste rij, via de livestream vanuit het Hasseltse Corda Conference. De hoofdprijs zal overhandigd worden door de allereerste Scriptieprijswinnaar en onderzoeksjournalist Lars Bové, samen met juryvoorzitter Indra Dewitte.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Projectmanager Einstein Telescoop
  2. Lichtfestival vol pure magie!
  3. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (10 december 2021)

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven