Bekijk de Webversie

 

fwo

Toponderzoekers kunnen ook na hun pensioen verder werken in Vlaanderen

Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Hilde Crevits verruimt vanaf dit jaar de mogelijkheden voor topwetenschappers om onderzoek ook na hun pensioensleeftijd in Vlaanderen verder te zetten. Het moet vermijden dat baanbrekende kennis en onderzoeken verloren gaan doordat het Vlaamse kader momenteel geen steun biedt aan toponderzoek na het emeritaat.

>> Lees meer

oeso

Financiering van het hoger onderwijs (OESO-rapport)

Vorige week stelde de OESO haar rapport 'Resourcing Higher Education in the Flemish Community of Belgium' voor. Het rapport kadert in het OESO-project 'Resourcing higher education' waar ook Vlaanderen, naast o.a. Finland, Denemarken, Ierland, Portugal, Litouwen en Israël, aan deelneemt.

>> Bekijk het rapport 

ewi-commissie

EWI-commissie: impact van de steunmaatregelen tijdens de coronacrisis

De impact van de steunmaatregelen van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) om de effecten van de coronacrisis te milderen werd door een extern onderzoeksteam geëvalueerd. De leden van de EWI-commissie wisselden hierover van gedachten met vertegenwoordigers van het Rekenhof.

>> Bekijk het verslag 

Clean Vision Summit

Uitnodiging: 'Clean Vision Summit'

Op dinsdag 14 juni organiseert VITO opnieuw de Clean Vision Summit. In de Bijloke in Gent zet VITO duurzame technologieën in de kijker die je als bedrijf kunnen helpen bij de ontwikkeling van performantere bedrijfsprocessen, innovatieve producten en slimme diensten voor je klanten. Mis de kans niet om de laatste nieuwe opportuniteiten in duurzame technologie voor jouw bedrijf te leren kennen.

>> Alle info en inschrijven 

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Extra middelen voor Vlaams wetenschappelijk onderzoek in 2022
  2. De vier amai!-projecten zijn bekend
  3. Vlaamse wetenschappers zoeken burgers die naar sterren willen luisteren
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven