Bekijk de Webversie

 

energyville

Vlaanderen laat ondergrondse hoogspanningsverbindingen verder onderzoeken

De komende decennia zal de vraag naar betrouwbare hoogspanningsverbindingen toenemen. Uit het recente Ventilus dossier is gebleken dat in dichtbevolkte gebieden zoals Vlaanderen het niet evident is om nieuwe, bovengrondse hoogspanningslijnen te bouwen. De Vlaamse Regering doet daarom nu een beroep op de expertise van EnergyVille om onderzoek te voeren naar ondergrondse hoogspanningsverbindingen en de integratie daarvan in bestaande netten.

>> Lees meer 

save-the date

Save-the-date: 'Bio-economie: van ambitie naar actie'

De werkagenda Bio-economie organiseert op 28 maart 2023 de bijeenkomst 'Bio-economie: van ambitie tot actie'. Hier presenteert Technopolis de resultaten van het Vlaamse onderzoekslandschap in de Bio-economie. De werkagenda toont daarnaast de toekomstambitie voor de Vlaamse bio-economie. En we houden de Belgische finale van de Biobased Innovation Student Challenge.
Midden januari worden de inschrijvingen geopend. Zet 28 maart alvast in jouw agenda.

>> Lees meer over het programma 

(c) shutterstock

Twee jaar CurieuzeNeuzen in de Tuin: een unieke blik op hitte én droogte én nattigheid in Vlaanderen

Na twee bijzondere meetjaren maakt CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgerwetenschapsonderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen, de eindbalans op. De resultaten laten zien wat je zelf kan doen om je tuin klimaatrobuust te maken, maar ook dat inspanningen op overheidsniveau sterk kunnen helpen om onze buurten en steden klimaatbestendig te maken.

>> Lees meer

scriptieprijs

Wie wint de Vlaamse Scriptieprijs 2022?

Kunnen we mensenlevens redden met betere communicatie tussen ambulances en het ziekenhuis? Heeft voorlezen een invloed op de leesmotivatie bij anderstaligen? Bacteriën op sla: een goede zaak? Is het echt noodzakelijk om nuchter te blijven voor een operatie? En weegt fysieke aantrekkelijkheid op sociale media even zwaar door als we denken?

>> Bekijk de 5 finalisten 

jonge academie

Jonge Academie krijgt nieuw voorzittersduo

De Jonge Academie heeft Sandra Van Puyvelde en Bart Vermang verkozen tot nieuwe voorzitters. Zij worden op woensdagnamiddag 8 maart 2023 tijdens de viering voor het 10-jarig bestaan van de Jonge Academie plechtig ingehuldigd. Daarna vervullen ze hun voorzittersmandaat van april 2023 t.e.m. maart 2025.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. subsidie projecten City of Things 2022, 100 Gigabit readiness plan 2019-2026 voor de Vlaamse onderzoeksnetwerken en Wijkrenovatietool ‘Digital Twin’ (VITO). 
>> Bekijk alle beslissingen

Vlaams parlement
Verslag EWI-commissie

Vraag om uitleg over nieuwe criteria innovatiesteun aan bedrijven, crowdfunding en -lending en subsidie voor leegstaande of vrijkomende handelspanden of bedrijfsruimten.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

blue innovation
Blue Innovation Awards 2022

Op donderdag 15 december vond de plechtige uitreiking van de Blue Innovation Awards 2022 plaats in het Havenhuis in Antwerpen.

>> Maak kennis met de winnaars


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (09 december 2022)
  2. Maak kennis met de drie nieuwe PIO-projecten
  3. Energiesteun voor zware energiekosten bij bedrijven in Vlaanderen
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven