REKO på Nääs med Lieslaget 27/5 | Det här händer på reko 27 maj | Hantverksmässa | Lieslaget | Barnaktiviteter | Invigning av årets utställning | Kurser under REKO-helgen | Lerbygge för nyfikna - mellanputs 26/5 | Tälj med kniv och yxa - kurs för kvinnor 27-28/5 | Lerbygge för nyfikna - Lergolv 28/5 | Täljning i det fria 28/5 | Kurser i sommar | Putsa och mura med kalkbruk 9-11/6 | Måla med äggoljetempera på lerputs 10-11/6 | Putsa och mura med kalkbruk 16-18/6 | Lär dig ådringsmåla och marmorera 17/6 | Trädgårdar under 100 år - en kurs i trädgårdshistoria 17/6 | Färgsättning för husägaren 28/6 | Fönsterrenovering med trälagning 30/6-2/7 | Lär dig ådringsmåla och marmorera 5/7 | Lär dig ådringsmåla och marmorera 8/7 | Nästa nyhetsbrev |
 
Klicka här för att se en webbversion av mailet
 
 
 
 
REKO på Nääs med Lieslaget 27/5
>
 

REKO-festivalen är tillbaka med intressanta utställare, föreläsningar, Lieslaget och massa andra spännande saker. 

Vi bjuder på hantverksmässa, bakluckeloppis, föreläsningar, workshops och god mat samt inte minst Lieslagets tävlingar och prova på att slå med lie. Som vanligt bjuder vi på skönt häng i de vykortsvackra omgivningarna vid Nääs. 

Mer information kommer på vår hemsida, klicka på bilden ovan eller länkarna nedan för att läsa mer.

Välkomna till REKO på Nääs!


Datum: 27 maj
Tid: lördag 11-16
Plats: Slöjd & Byggnadsvård, Otto Salomons väg 4, Floda

 
 
Det här händer på reko 27 maj
 
 
 
Utomhus i sol, flera personer står vid olika bord och pratar.
 
Hantverksmässa
 

Nyfiken på hantverkare, producenter och leverantörer av traditionella material och metoder? På vår hantverksmässa kan ni träffa slöjdare, hantverkare, fönsterrenoverare, målare, kakelmakare färgfabrikanter, isoleringsföretag och många fler.

Läs mer
 
Porträttfoto av ung man i solig naturomgivning.
 
Föredrag
 

Kom och lyssna på Niclas Alexandersson som berättar om sin omställningsresa och på Gustav Rävjägarn Bergström, bland andra. Missa inte heller våra vandringar i området: Färg på husen i området och Slöjd och träd i Nääs skogar.

Läs mer
 
 
En grön äng med två personer som slår med lie.
 
Lieslaget
 

En dag för liebrukare och ängsskötare där den erfarne kan utbyta erfarenheter om liar, orv och ängsbruk och nybörjaren kan få testa på att slå med lie. Vi avslutar med att tävla om vem som slår snabbast och snyggast.

Läs mer
 
Gamla verktyg och föremål placerade på en äldre träskiva.
 
Bakluckeloppis
 

På bakluckeloppisen under REKO på Nääs har du möjlighet att köpa verktyg och andra föremål av hög kvalitet utan att tära på jordens resurser!

Läs mer
 
 
Närbild på hål i en bräda och ett bi som tittar in i ett av hålen.
 
Barnaktiviteter
 

Bygg tillsammans med barnen! Under REKO kan du och barnen bygga ett insektshotell och en gemensam pilkoja. Läs mer här!.

Läs mer
 
En person sitter med förstoringsglas och ristar något på en gipsyta.
 
Prova på och workshops
 

Under dagen har du möjlighet att prova på flera hantverk och material och delta i workshops såsom elslöjd, svegsvarvning och fönsterrenovering.

Läs mer
 
 
Invigning av årets utställning
 
 
 
Texten Kolorera sätt färg på hus och miljöer
 

Under REKO på Nääs passar vi på att inviga årets utställning på Slöjd & Byggnadsvård: Kolorera - sätt färg på hus och miljöer.

Kom och upplev den svenska färgsättningstraditionen på plats och lär dig mer om hur färg påverkar din livsmiljö. Besök oss på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs från den 27 maj.

Invigningen sker 11:30 under REKO på Nääs - välkomna!

Läs mer här

 
Kurser under REKO-helgen
 
 
 
Ett litet hus med putsade fasader.
 
Lerbygge för nyfikna - mellanputs 26/5
 

Under kursen Lerbygge för nyfikna: mellanlerputslager på fasad den 26 maj får du bland annat bekanta dig med materialet, lära dig blanda bruk och prova att putsa fasaden på slöjdstationen på Nääs som är redo för ett mellanputslager.

 
Ett tiotal händer i ring med plåster och bandage håller i knivar.
 
Tälj med kniv och yxa - kurs för kvinnor 27-28/5
 

Det här är en grundkurs i att tälja i färsk trä, både med kniv och yxa! Kursen passar dig som är nybörjare och dig som har täljt förut och vill fördjupa kunskaperna.

 
 
Lerbygge för nyfikna - Lergolv 28/5
 

Under kursen Lerbygge för nyfikna: lergolv - grovlager den 28 maj får du bland annat bekanta dig med materialet, lära dig blanda bruk och prova att applicera grovlerbruk på ett golv i slöjdstationen på Nääs.

 
Fyra personer sitter i ett tält på pallar och täljer med kniv i trästycken.
 
Täljning i det fria 28/5
 

En täljkurs för dig som vill prova på, inspireras eller lära dig mer om att tälja. Samtidig som vi har en fin dag ute i frisk luft. Här är processen minst lika viktig som resultatet.

 
Kurser i sommar
 
 
 
Tre personer står utomhus och tittar på en murad fyrkant på marken.
 
Putsa och mura med kalkbruk 9-11/6
 

I samarbete med Hantverkslaboratoriet i Mariestad arrangerar vi en kurs där du lär dig traditionell murning och putsning med kalkbruk i teori och praktik.

 
En putsad vägg med ett fönster.
 
Måla med äggoljetempera på lerputs 10-11/6
 

Äggoljetempera är en levande, vacker färg och används till all typ av inomhusmåleri. Detta är en workshop för alla som vill lära sig mer om denna miljövänliga och hållbara färgtyp. Inga förkunskaper krävs!

 
Tre personer står utomhus och tittar på en murad fyrkant på marken.
 
Putsa och mura med kalkbruk 16-18/6
 

I samarbete med Hantverkslaboratoriet i Mariestad arrangerar vi en kurs där du lär dig traditionell murning och putsning med kalkbruk i teori och praktik.

 
Närbild på marmorerad yta.
 
Lär dig ådringsmåla och marmorera 17/6
 

Vill du lära dig tekniker inom dekorationsmåleri? Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i ådring och marmorering.

 
En stor plantering med rosa blommor framför ett vitt hus.
 
Trädgårdar under 100 år - en kurs i trädgårdshistoria 17/6
 

På denna heldagskurs fokuserar vi på de mindre trädgårdarnas historia, de som tillhör torpet, villan eller kolonilotten.

 
 
Färgsättning för husägaren 28/6
 

Känns det svårt med färgsättning på ditt hus? Ska du måla om och är osäker på vilken kulör du ska använda? Vill du veta vilken färgsättning ditt hus haft från början? Då är den här kursen för dig!

 
ett gammalt träfönster med sliten färg.
 
Fönsterrenovering med trälagning 30/6-2/7
 

Har du gamla fönster som kräver mer renovering än enbart nytt kitt och ommålning? Då är denna kurs för dig.

 
 
Lär dig ådringsmåla och marmorera 5/7
 

Vill du lära dig tekniker inom dekorationsmåleri? Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i ådring och marmorering.

 
 
Lär dig ådringsmåla och marmorera 8/7
 

Vill du lära dig tekniker inom dekorationsmåleri? Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i ådring och marmorering.

 
Nästa nyhetsbrev
 
 
 

Vi planerar att skicka ut nästa nyhetsbrev i slutet av augusti. Väl mött!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klicka här om du vill veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter
Vill du inte längre få nyhetsbrev från Västarvet? Avregistrera dig här