Bekijk de Webversie

 

vlaamse regering

Beslissingen Vlaamse Regering

O.a. convenant Expertisecentrum O&O Monitoring 2019-2023 (ECOOM), benoeming leden KVAB, subsidie uitbouw Marien Station Oostende en Cofinanciering ‘CrossRoads Vlaanderen-Nederland’-project.

>> Bekijk alle beslissingen 

vario

VARIO evaluatierapport

Na zijn eerste vijf werkjaren vond VARIO het tijd voor een kritische reflectie om zijn werking en impact te optimaliseren. Hiervoor liet VARIO begin 2022 op eigen initiatief een evaluatie van zijn werking en impact uitvoeren.

>> Lees meer 

hellen thielemans

Hellen Tielemans wint Vlaamse Scriptieprijs met app voor ambulanciers

Tijdens haar training als ambulancier merkte Tielemans op dat het verzamelen en doorgegeven van patiëntengegevens nog niet op punt staat wanneer er een interventie plaatsvindt. In het eerste uur na een ongeval, ook wel het 'gouden uur' genoemd, zijn ambulanciers bezig met het nemen van snelle beslissingen om levens te redden. Op vlak van uitwisseling van administratieve gegevens loopt het weliswaar nog te vaak mis, waardoor ambulances vaak onaangekondigd in het ziekenhuis aankomen.

>> Lees meer 

kennismakers

Kennismakers: nieuwe, wervelende wetenschapsshow

In Kennismakers, een nieuwe wervelende wetenschapsshow op één, nodigt Tom De Cock de knapste koppen van Vlaanderen uit om het live publiek samen met de kijker thuis kennis te laten maken met de wondere wereld van de wetenschap. In het eerste seizoen van deze vijfdelige show laat Tom ons kennismaken met 7 briljante en bevlogen wetenschappers.

>> Bekijk de eerste twee afleveringen via VRT MAX

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Innovatieve oplossingen voor ondergrondse hoogspanningsverbindingen in stroomversnelling
  2. Twee jaar CurieuzeNeuzen in de Tuin: een unieke blik op hitte én droogte én nattigheid in Vlaanderen
  3. Bio-economie: van ambitie naar actie

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2023. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven