Bekijk de Webversie

 

ecoom

Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

In de publicatie “Een doctoraat en ondernemerschap” wordt het carrièrepad van ondernemerschap uitgelicht. De publicatie laat onderzoekers en stakeholders aan het woord over de wisselwerking tussen een doctoraat en ondernemerschap. De publicatie biedt eveneens een overzicht van de verschillende diensten en platformen in Vlaanderen die van nut kunnen zijn bij het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

>> Lees meer

fiber

Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

Vlaams minister van Werk Jo Brouns komt met een nieuw decreet dat een einde moet maken aan illegale tewerkstelling en malafide constructies. Het decreet lanceert daarvoor de 'zorgvuldigheidstoets', die hoofdaannemers verplicht bepaalde gegevens op te vragen bij onderaannemers. De nieuwe regelgeving moet van kracht worden tegen de zomer van dit jaar.

>> Lees meer 

scicomm academy

Nieuw seizoen SciComm Academy van start

Wil jij je onderzoek delen met een breed publiek, maar weet je niet waar te beginnen? Niet getreurd! Daarvoor organiseert SciMingo de SciComm Academy, met partners als de Jonge Academie en Eos Magazine. In hun hands-on workshops leer je helder communiceren over je onderzoek, in een podcast, artikel, videopitch of infographic. Maar ook daarna begeleiden ze je naar een afgewerkt eindproduct dat hun mediapartners eventueel kunnen publiceren.

>> Lees meer 

wetenschapsbattle

Beleef de Wetenschapsbattle met jouw klas

Oproep aan lagere scholen: volg op 23 maart vanuit de klas de Wetenschapsbattle en stem mee voor de helderste wetenschapper van Vlaanderen. Het wordt een speciale editie om van te smullen over voeding.

>> Schrijf je hier in 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. voordracht effectief en plaatsvervangend lid van de Raad voor de Intellectuele Eigendom.
>> Bekijk alle beslissingen

EWI-commissie
Verslag EWI-commissie

O.a. vraag om uitleg over de Limburgse productiviteit en toegevoegde waarde en over het toenemende aantal faillissementen.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

kennismakers
Laatste aflevering 'Kennismakers'

Zaterdag was de voorlopig laatste aflevering van Kennismakers op tv. Aflevering gemist? Geen probleem: op YouTube en VRT MAX kun je de vijf afleveringen herbekijken.

>> YouTube 

>> VRT Max


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen verlengt aanvraagperiode voor energiesteun
  2. ITG maakt nieuwe voorzitter en ondervoorzitter bekend
  3. Smart Education @ Schools
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2023. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven