Bekijk de Webversie

 

EIS

België stevig op 5de plaats in European Innovation Scoreboard 2022

Jarenlange gezamenlijke inspanningen van kennisinstellingen, bedrijven én overheden lonen: België blijft in 2022 in de kopgroep ‘innovatieleiders’ binnen de EU, op een 5de plaats binnen de Europese Unie, voorafgegaan door de drie Scandinavische landen (Zweden, Finland en Denemarken) en Nederland. Dat blijkt uit het net verschenen European Innovation Scoreboard 2022.

>> Lees meer

pmv logo

Vernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen Vlaanderen en PMV kiest resoluut voor verduurzaming en transparantie

De Vlaamse Regering heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de autonome investeringsmaatschappij Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) voor de komende vijf jaar goedgekeurd. Centraal in de nieuwe overeenkomst staat de sterke focus op verduurzaming van het economisch weefsel, de rol van PMV in het kader van de klimaattransitie en rapportering en transparantie naar de buitenwereld en met name het Vlaams Parlement toe.

>> Lees meer 

SMEI

Europese Commissie presenteert nieuw noodinstrument voor eengemaakte markt

De Europese Commissie heeft vorige week een instrument voorgesteld dat in crisissituaties kan ingezet worden om de beschikbaarheid van essentiële goederen en diensten te beschermen. Zo zal de Commissie bij noodsituaties aan bedrijven kunnen vragen om voorrang te krijgen bij de levering van bepaalde producten.

>> Lees meer 

VARIO-colloquium 2022

Uitnodiging 'VARIO-colloquium 2022'

Op 17 november heeft het jaarlijkse VARIO-colloquium plaats. Het colloquium 2022 vormt de kick-start van het adviestraject over Transformatief Innovatiebeleid.

>> Alle info en inschrijven

mariene data

Hoe gebruik jij mariene data?

Vlaanderen beheert een grote hoeveelheid waardevolle en unieke mariene gegevens, en stelt deze publiek beschikbaar. Via een enquête (15 min) wil de OECD - OCDE een beeld krijgen van het gebruik én de maatschappelijke waarde van de data die op deze en andere portalen ter beschikking wordt gesteld. 

>> Naar de enquête 

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. VEP-seminarie - De evaluatiepraktijk bij het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
  2. Departement EWI bepleit erkenning grotere rol universiteiten en soc's in nieuwe Europese innovatie agenda
  3. Scivil Netwerkdag 2022: schrijf je nu in!

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven