Bekijk de Webversie

 

europese chips act

Europese Chips Act: consultatie Europese Commissie

De Europese Commissie heeft een consultatie gelanceerd m.b.t. de Europese Chips Act die gericht is op organisaties die actief zijn in de waardeketen voor halfgeleiders, eindproducten leveren die micro-elektronische componenten bevatten, of verpakte eindproducten kopen. De uiterste datum voor het beantwoorden van de consultatie is 20 maart 2022.

>> Lees meer 

onderzoek en innovatie

Europese Commissie staakt samenwerking met Rusland op het gebied van onderzoek en innovatie

Naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne en uit solidariteit met de Oekraïense bevolking heeft de Commissie besloten de samenwerking met Russische entiteiten op het gebied van onderzoek, wetenschap en innovatie op te schorten. De Commissie sluit met Russische organisaties geen nieuwe contracten of nieuwe overeenkomsten in het kader van het programma Horizon Europa.

>> Lees meer 

gepersonaliseerde geneeskunde

Vlaanderen bundelt de krachten in kader van gepersonaliseerde geneeskunde

Vandaag hebben we in veel gevallen een eerder beperkte kennis over de redenen waarom iemand ziek wordt. Als we dat gegeven kunnen verbeteren, kunnen we ook nieuwe toepassingen ontwikkelen om sneller en gericht in te grijpen of een ziekte zelfs preventief te vermijden. Een blik op de toekomst met onze EWI-collega's Jolien Roovers en Kathleen D’Hondt.

>> Naar het interview

cybersecurity

Cybersecurity in Vlaanderen

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vragen om uitleg over over de steun aan bedrijven om te investeren in cybersecurity, de uitvoering van het Vlaams Beleidsplan Cybersecurity en over het stimuleren van Vlaamse bedrijven om batterijen milieuvriendelijker te maken.

>> Bekijk hier het verslag 

FRIS

Krijgt FRIS jouw stem?

Het Flanders Research Information Space (FRIS) van ons Departement EWI is, via Tobania, door de Publica Awards genomineerd voor het beste publieke project in de categorie “Technology”. Deze prijs wordt toegekend aan die projecten die een antwoord bieden op de snelle technologische ontwikkelingen, digitalisering en veranderende behoeften in de maatschappij. Help je FRIS deze award in de wacht te slepen? 

>> Breng je stem dan uit via deze link (thema: technology)

PIO

Uitnodiging PIO-marktconsultatie 'Duurzame voeding'

Voor het PIO-project "Duurzame voeding" nodigen wij, samen met ILVO en Verhaert, alle ondernemingen, consultants en onderzoeksgroepen uit met kennis en ervaring omtrent data captatie, data verwerking, slimme sensoren, edge computing, enzovoort om deel te nemen aan de marktconsultatie op woensdag 30 maart 2022 om 13u bij ILVO (Merelbeke).

>> Alle info en inschrijven

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (17 februari 2022)
  2. Wij zoeken beleidsmedewerker
  3. Focusdag wetenschapscommunicatie 'Durf je stem te laten horen'

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven