Bekijk de Webversie

 

steunmaatregelen

6,5 miljard euro verlies vermeden dankzij coronasteun

Op vraag van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Technopolis Group samen met Vives en KU Leuven een evaluatie gemaakt van de economische steunmaatregelen tijdens de coronacrisis in 2020. Daaruit blijkt dat dankzij de steun voor 192.000 unieke ondernemers, in totaal goed voor 1,9 miljard euro, een verlies van welvaart van maar liefst 6,5 miljard euro heeft vermeden. Nog volgens het onderzoek is de steun terecht gekomen bij de hardst getroffen ondernemingen op vlak van omzetverlies en werkgelegenheid. De steun heeft bijgedragen aan het snelle herstel van deze bedrijven. De eerste maatregel, de hinderpremie, heeft wel tijdelijk voor overcompensatie gezorgd bij sommige bedrijven.

>> Lees meer 

Einstein Telescoop

Gezocht: Projectmanager Einstein Telescoop

De Einstein Telescoop wordt een unieke grootschalige internationale onderzoeksinfrastructuur die gedurende een halve eeuw het universum zal bestuderen aan de hand van zwaartekrachtsgolven. Vlaanderen speelt, samen met de andere Belgische partners, een voortrekkersrol in dit project. Het drielandenpunt België-Nederland-Duitsland is genoemd als mogelijke locatie. Voor de inhoudelijke ondersteuning zoeken we op korte termijn een "Projectmanager Einstein Telescoop".

>> Lees meer 

Vlaamse Regering

Beslissingen Vlaamse Regering deze week

O.a. Vlaams Beschermingsmechanisme voor ondernemingen, subsidie verderzetting programma Burgerwetenschap Artificiële Intelligentie (AI), subsidie Vlaamse Open City Architectuur en subsidie imec voor opstart Testing & Experimentation Facility Hardware for Edge AI Vlaanderen.

>> Bekijk alle beslissingen 

commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vragen om uitleg over o.a. de wetenschapsbarometer, Dag van de Wetenschap, blauwdruk voor een goed functionerende vernieuwde Europese onderzoeksruimte en nulmeting van de Vlaamse Adviesraad voor Innovatie en Ontwikkeling van de twintig kernindicatoren voor het beleid Wetenschap en Innovatie.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

plantentuin

Betoverend licht tijdens WinterFloridylle in de Plantentuin

Tijdens de koudste dagen van het jaar verandert de Plantentuin in een magisch sprookjesbos. Lichtfestival WinterFloridylle neemt je mee op een tocht van 3,5 km langs prachtige lichtinstallaties. De installaties zijn speciaal voor deze gelegenheid ontworpen én gecreëerd door het creatieve team van de Plantentuin olv Pieter Franck. Het lichtfestival loopt achttien avonden tussen 10 december en 8 januari. Tickets kunnen gekocht worden via de website van de Plantentuin.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Bestel gratis het amai!-kaartspel!
  2. Vlaanderen biedt bescherming aan zwaar getroffen ondernemers
  3. Allereerste ‘Frank De Winne’ mandaten toegekend
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven