Bekijk de Webversie

 

screeningsmechanisme

Screeningsmechanisme voor buitenlandse investeringen vanuit niet-EU-lidstaten

Om zich te beschermen tegen investeringen vanuit niet-EU-lidstaten die een bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid, de openbare orde en de Vlaamse strategische belangen, keurde de Vlaamse Regering een ontwerp van decreet tot instemming met een interfederaal samenwerkingsakkoord om een screeningsmechanisme uit te bouwen, principieel goed.

>> Lees meer

enquete

Geef uw mening over het Vlaamse onderzoeksbeleid

Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan een enquête die kadert in een bredere systeemevaluatie met betrekking tot aspecten van het Vlaamse wetenschaps- en innovatiebeleid (W&I-beleid). In deze enquête vragen we aan onderzoekers en voormalige onderzoekers om hun ervaring met en hun mening over onder meer de financiering van onderzoek en de onderzoeksloopbaan met ons te delen.

>> Lees meer 

VARIO

Gedachtewisseling over het VARIO-advies 'Visie op een goede beleidsmix tussen vrije en thematische steun voor O&O in Vlaanderen'

Een VARIO-delegatie was afgelopen week te gast in de EWI-commissie. Ze lichtten er in aanwezigheid van minister Jo Brouns het meest recente VARIO-advies over de beleidsmix toe. Minister Jo Brouns werd gevraagd naar zijn reactie op het advies en vervolgens was er de vragenronde onder de parlementsleden.

>> Bekijk het verslag

horizon europe

Uitnodiging: infosessie Europese financieringsopportuniteiten in veiligheidsprogramma’s

Op 7 juli organiseert NCP Flanders een infosessie over veiligheidsgerelateerde werkpakketten binnen het European Defence Fund, Horizon Europe (Civil Security for Society) en Digital Europe (Cybersecurity). De sessie heeft als doel een overzicht van financieringsmogelijkheden te geven voor onderzoekers, bedrijven en vakmensen uit de veiligheidssector.

>> Alle info en inschrijven 

Ook nog deze week


Beslissingen Vlaamse Regering deze week
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. screeningmechanisme buitenlandse directe investeringen, hinderpremie openbare werken en wijziging samenstelling STEM-platform.
>> Bekijk alle beslissingen

amai!
Nieuwe amai!-oproep gelanceerd

Vanaf vandaag kun je een projectvoorstel indienen voor de nieuwe amai!-oproep. Spreekt één van de ideeën of ideeënclusters op het amai!-platform je sterk aan en kriebelt het om het idee te realiseren? Stel dan een consortium samen, dien een projectaanvraag in en krijg tot € 75.000 steun.

>> Alle info

wetenschap aan zee
Wetenschap aan Zee

De KVAB brengt tijdens "Theater Aan Zee" in Oostende drie wetenschappelijke voormiddagsessies onder de vlag "Wetenschap Aan Zee". De sessies bestaan telkens uit twee lezingen die een wetenschappelijke stand van zaken geven over brandend actuele onderwerpen.

>> Alle info en inschrijven 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Hoe jonge onderzoekers in een goede mentale conditie houden?
  2. Soapbox Science Brussels 2022
  3. Z-Cybersecurity - Samen voor betere cyberveiligheid in Vlaanderen
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2022. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven